luni, iulie 15, 2024

Avansează lucrările pentru modernizarea sistemului de termoficare din București

Din OrasAvansează lucrările pentru modernizarea sistemului de termoficare din București

Lucrările pentru modernizarea sistemului de termoficare cu fonduri europene nerambursabile avansează, conform declarațiilor primarului Nicușor Dan. În 2023, municipalitatea a înlocuit 50 de kilometri de conducte, iar acum obiectivul este modernizarea a încă 70 de kilometri de țevi în 2024.

„Lucrările pentru modernizarea sistemului de termoficare cu finanțare europeană nerambursabilă avansează”, transmite Primarul General al Capitalei, luni, 24 iunie, într-o postare pe Facebook.

Nicușor Dan a menționat că până în prezent au fost înlocuite conducte magistrale pe o lungime totală de 25,5 kilometri în cadrul a 11 șantiere deschise prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), acoperind toate cele șase sectoare ale Bucureștiului.

În paralel, municipalitatea continuă să modernizeze rețeaua de termoficare prin deschiderea de noi șantiere, finanțate din bugetul local și cofinanțate de Ministerul Dezvoltării.

„Dacă anul trecut am schimbat 50 km de conducte, obiectivul propus pentru anul acesta este de 70 km conducte modernizate”, precizează Nicușor Dan.

În luna mai, primarul Capitalei a afirmat că problema cu furnizarea apei calde și a căldurii poate fi rezolvată într-un interval de patru ani, prin reabilitarea anuală a 70 de kilometri de conducte ale rețelei principale de termoficare.

Nicușor Dan a subliniat rezultatele mai multor sondaje de opinie care indică faptul că, acum doi ani, principala problemă semnalată de locuitorii Capitalei era legată de furnizarea căldurii, în timp ce în prezent această problemă ocupă poziții inferioare în topul preocupărilor, conform News.ro.

„Da, da, se rezolvă. În administrația precedentă a fost o medie cam de 17 kilometri pe an, noi am avut în cei trei ani – 2021, 2022, 2023 – am avut 28, 32, 50, anul ăsta o să avem 70 (de kilometri de conductă reabilitați – n.r.), avem 15 șantiere mari deschise, dar vorbesc numai de rețea principală, pentru că numai acolo e problemă”, a declarat Nicușor Dan.

Primarul Capitalei a menționat că în ultima iarnă 99% din locuitorii Bucureștiului conectați la sistemul centralizat de încălzire au beneficiat de căldură, iar pierderile de apă caldă în rețea au înregistrat o scădere de 20% în timpul mandatului său, comparativ cu mandatul anterior.

Vezi si alte articole...