marți, iunie 18, 2024

Banca americană EXIM a emis o scrisoare de interes pentru un potenţial sprijin de până la 99 de milioane de dolari către RoPower Nuclear SA pentru prima centrală cu reactoare modulare mici din România / Sprijinul total ajunge la 275 de milioane de dolari

EconomieBanca americană EXIM a emis o scrisoare de interes pentru un potenţial sprijin de până la 99 de milioane de dolari către RoPower Nuclear SA pentru prima centrală cu...

Împreună cu manifestările de interes din partea partenerilor publici şi privaţi din Japonia, Republica Coreea şi Emiratele Arabe Unite, sprijinul iniţial pentru proiect însumează până la 275 de milioane de dolari, potrivit unui fact sheet publicat de Casa Albă, referitor la Parteneriatul pentru infrastructură şi investiţii globale la Summit-ul G7.

Aceste angajamente, împreună cu noile angajamente din partea României, sprijină achiziţia de materiale cu timp lung de fabricaţie, finalizarea analizei de inginerie şi proiectare front-end (FEED), furnizarea de experţi în managementul proiectelor şi activităţile de reglementare ale centralei.

În plus, DFC şi U.S. EXIM au emis, de asemenea, scrisori de interes pentru un potenţial sprijin de până la 1 miliard de dolari, respectiv 3 miliarde de dolari, pentru implementarea proiectelor.

Când va fi construită, centrala cu SMR va deschide calea pentru noi tehnologii energetice inovatoare, va accelera tranziţia către energie curată, va crea mii de locuri de muncă şi va consolida securitatea energetică europeană, respectând în acelaşi timp cele mai înalte standarde de siguranţă nucleară, securitate şi neproliferare.

 

Vezi si alte articole...