sâmbătă, decembrie 9, 2023

Bărbatul care a incendiat o femeie a fost reținut pentru 24 de ore

Din OrasBărbatul care a incendiat o femeie a fost reținut pentru 24 de ore

Bărbatul care a cauzat incendiul care a dus la moartea unei femei în vârstă de 54 de ani în scara unui bloc din Sectorul 6 era de fapt nepotul acesteia. Tânărul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore și este propus pentru arestare preventivă pe o durată de 30 de zile. Incidentul a avut loc luni dimineața, când un bărbat de 33 de ani a provocat un incendiu în scara unui bloc din Giulești, Sectorul 6. A ulterior a fost dezvăluit că agresorul este nepotul victimei, iar izbucnirea conflictului ar fi fost legată de o problemă legată de moștenire, conform informațiilor furnizate de Observator News.ro. Toată secvența a fost înregistrată de camerele de supraveghere.

„La data de 06.11.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au pus în mișcare acțiunea penală împotriva unui inculpat (un bărbat de 33 de ani), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie în modalitatea omorului calificat, săvârșit cu premeditare și prin cruzimi.

La data de 06.11.2023, în jurul orei 08.40, în timp ce se afla în apropierea intrării din spate într-un bloc din mun. București, sector 6, pe fondul unui conflict preexistent, inculpatul a exercitat acte de violență asupra victimei, o femeie de 54 de ani, agresând-o prin lovirea cu picioarele la nivelul capului și corpului.

În același context, inculpatul a stropit victima cu un lichid inflamabil, cel mai probabil benzină, după care a incendiat-o cu o brichetă. Alertate de martorii oculari, echipajele de urgență au sosit la fața locului și au constatat decesul victimei”.

Corpul victimei a fost transportat la Institutul Național de Medicină Legală (INML) în vederea efectuării autopsiei medico-legale, conform informațiilor furnizate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Din investigații s-a constatat că nepotul victimei a planificat cu premeditare fapta comisă, achiziționând 5 litri de benzină de la o stație de carburant și apoi deplasându-se la locuința femeii, unde a acționat conform descrierii de mai sus. Acesta a dat foc victimei în timp ce aceasta era în viață. Procurorii au concluzionat că crimă a fost comisă cu cruzime.

Agresorul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, iar procurorii au informat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București cu privire la propunerea de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile.

Ancheta este în curs de desfășurare sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București și a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri.

Vezi si alte articole...