sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Beneficiile alăptatului pentru o mămică

MedicalBeneficiile alăptatului pentru o mămică

Alăptarea este un proces natural care oferă multiple beneficii atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

Beneficii pentru mamă:

Sănătate: reduce riscul de cancer de sân și ovarian, reduce riscul de diabet de tip 2, reduce riscul de boli cardiovasculare, ajută la pierderea în greutate postpartum, ajută la refacerea uterului după naștere, reduce riscul de depresie postpartum.

Emoțional: întărește legătura dintre mamă și bebeluș, oferă un sentiment de satisfacție și împlinire, reduce stresul și anxietatea.

Beneficii pentru bebeluș:

Sănătate: oferă o nutriție optimă pentru bebeluș, protejează bebelușul de infecții, cum ar fi otita medie, pneumonia și diareea, reduce riscul de alergii și astm, reduce riscul de obezitate infantilă, promovează o dezvoltare cognitivă și emoțională mai bună.

Emoțional: oferă bebelușului un sentiment de siguranță și confort, ajută la reglarea emoțiilor bebelușului.

Alăptarea este recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ca fiind alimentul ideal pentru sugari în primele șase luni de viață. OMS recomandă ca alăptarea să continue până la vârsta de doi ani sau mai mult, cu introducerea treptată a alimentelor solide.

Există o serie de resurse disponibile pentru a ajuta mamele să alăpteze. Femeile care doresc să alăpteze ar trebui să discute cu medicul lor sau cu un consultant în lactație pentru a primi sprijin și îndrumare.

Vezi si alte articole...