sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Bill Gates: În câțiva ani veți avea propriul asistent de inteligență artificială sub forma unei voci în ureche

MedicalBill Gates: În câțiva ani veți avea propriul asistent de inteligență artificială sub forma unei voci în ureche

Bill Gates a precizat pe blogul său că, în următorii cinci ani, vei avea propriul tău asistent sau agent de inteligență artificială. Acesta va fi sub forma unei voci în ureche ce te va ajuta în tot ce ai nevoie. El va decide unde să mergi în vacanță sau cum să îți gestionezi prieteniile, conform Fortune, citat de mariustuca.

Într-o postare pe blogul său, cofondatorul miliardar Microsoft a recunoscut că în 2023 „software-ul este încă destul de prost”. El a prezis că acest lucru se va „schimba complet” în următorii cinci ani.

„În viitorul apropiat, oricine este online va putea avea un asistent personal alimentat de inteligență artificială care depășește cu mult tehnologia actuală”, a scris el.

„Asistenții sunt mai inteligenți. Sunt proactivi – capabili să facă sugestii înainte de a le cere”, a completat miliardarul.

Bill Gates susține că AI-ul ne va ajuta în orice plan al vieții

El spune că acești asistenți AI se vor îmbunătăți continuu în timp, pe măsură ce-și cunosc utilizatorii. De pildă, dacă vrei să pleci în vacanță, inteligența artificială va identifica hotelurile care se încadrează în bugetul tău.

„Când este solicitat, asistentul va recomanda lucruri de făcut în funcție de interesele și tendința dumneavoastră pentru aventură și va face rezervări la tipurile de restaurante care vă plac”, a precizat Gates.

„Dacă doriți acest tip de planificare profund personalizată astăzi, trebuie să plătiți un agent de turism și să petreceți timp spunându-i ce doriți.”, a mai scris el.

Inteligența artificială va fi utilă și în a ne ajuta în dezvoltarea unor afaceri, mai precizează Gates.

„Dacă aveți o idee pentru o afacere, un asistent IA vă va ajuta să scrieți un plan de afaceri. Vă poate ajuta să creați o prezentare pentru acesta și chiar să generați imagini cu produsul”, a prezis el.

„Companiile vor putea să pună asistenți la dispoziția angajaților lor să se consulte direct și să participe la fiecare ședință, astfel încât să poată răspunde la întrebări.”, a mai scris el.

Bill Gates prezice că, în final, asistenții își vor putea ajuta utilizatorii cu „orice activitate și orice domeniu al vieții”.

Vezi si alte articole...