luni, mai 27, 2024

Biscuiți cu cremă de fistic: o rețetă delicioasă

MedicalBiscuiți cu cremă de fistic: o rețetă delicioasă

Biscuiții cu cremă de fistic sunt o dulceață rafinată, cu un gust elegant de nucă. Aluatul fraged se topește în gură, iar crema de fistic cremoasă completează perfect textura. Această rețetă este ușor de urmat și perfectă pentru începători.

Ingrediente pentru biscuiți:

100 g unt moale

100 g zahăr pudră

1 ou

200 g făină

1/2 linguriță praf de copt

1/4 linguriță sare

Ingrediente pentru crema de fistic:

100 g fistic crud, decojit

50 g zahăr pudră

3 linguri unt moale

2 linguri lapte integral

1 linguriță extract de vanilie

Instrucțiuni:

Pentru biscuiți:

Preîncălziți cuptorul la 180°C (350°F). Tapetați o tavă de copt cu hârtie pergament. Frecați untul moale cu zahărul pudră până obțineți o compoziție ușoară și pufoasă. Adăugați oul și bateți până se încorporează bine. Într-un bol separat, cerneți făina, praful de copt și sarea.

Adăugați treptat ingredientele uscate la amestecul umed, amestecând până se formează un aluat omogen. Nu mixați excesiv. Formați biluțe mici din aluat și așezați-le pe tava de copt pregătită, lăsând spațiu între ele pentru a se întinde.

Apăsați ușor cu o furculiță în fiecare biluță de aluat pentru a crea un model. Coaceți biscuiții timp de 10-12 minute, sau până când sunt ușor aurii pe margini. Lăsați biscuiții să se răcească bine înainte de a-i transfera pe un grătar pentru a se răci complet.

Pentru crema de fistic:

Adăugați fisticul crud într-un robot de bucătărie sau într-un blender puternic și tocați-l până se transformă într-o pulbere fină. Aveți grijă să nu îl mixați prea mult, deoarece poate elibera uleiurile din fistic și crema va deveni prea grasă.

Într-un bol separat, bateți untul moale cu zahărul pudră până devine cremos și pufos. Adăugați treptat fisticul tocat, laptele și extractul de vanilie, mixând până se combină bine.

Crema de fistic trebuie să aibă o consistență tartinabilă. Dacă este prea groasă, adăugați câte o linguriță de lapte suplimentar până obțineți consistența dorită.

Asamblare:

Odată ce biscuiții sunt complet răciți, întindeți un strat generos de cremă de fistic pe jumătate dintre biscuiți. Așezați a doua jumătate de biscuiți deasupra, formând un sandviș cu cremă. Păstrați biscuiții cu cremă de fistic într-un recipient etanș la frigider până la 3 zile.

Sfaturi:

Pentru un plus de aromă, puteți adăuga 1/2 linguriță de extract de migdale în crema de fistic. Puteți presăra fistic tocat suplimentar peste biscuiți înainte de servire.

Pentru o versiune mai interesantă, puteți înmuia biscuiții rapid în ciocolată topită înainte de a adăuga crema de fistic.

Poftă bună!

Vezi si alte articole...