joi, martie 23, 2023

Vreme instabilă în București, conform ANM

Deși în acest weekend bucureștenii se pot...

Blocul Rosenthal din Calea Victoriei, clădire emblematică a Bucureștiului interbelic, va fi consolidat cu finanţare din PNRR

Din OrasBlocul Rosenthal din Calea Victoriei, clădire emblematică a Bucureștiului interbelic, va fi consolidat cu finanţare din PNRR

Lucrările la imobilul-monument istoric construit în 1938 și lăsat în paragină în ultimii 20 de ani sunt programate să fie terminate până la finalul lunii iunie 2026 și vor costa echivalentul în lei a 8,2 milioane de euro.

„După consolidarea seismică şi renovare energetică moderată, imobilul va avea destinația de clădire administrativă pentru desfășurarea de activități cu specific administrație publică”, a transmis Primăria Capitalei, luni, 13 martie.

Blocul Rosenthal, aflat pe Calea Victoriei din București la numerele 22-24, are regimul de înălțime S1+S2+P+8E și este inclus în Lista Monumentelor istorice la poziția 2192, cod LMI B-II-m-B-19848.

Valoarea finanțării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 41.434.452,34 de lei cu TVA, iar proiectul demarat în luna ianuarie 2023 va fi implementat până cel mai târziu la 30 iunie 2026, potrivit instituției conduse de primarul Nicușor Dan.

Ridicat între cele două războaie mondiale

Blocul Rosenthal a fost construit în anul 1938, după planurile lui Radu Dudescu, la acea vreme arhitectul șef al Băncii Naționale a României. Timp de 30 de ani a găzduit „Casa de Pensiuni, Împrumuturi și Ajutoare” a angajaților BNR.

Din anul 1968, a fost sediul Băncii Române de Comerț Exterior.

După 1999, imobilul a rămas în paragină. Blocul Rosenthal a fost printre primele din București care avea prăvăliile retrase de la bulevard și care a permis trecătorilor să circule pe sub coloane. Numele l-a căpătat de la magazinul cu porțelanuri de lux Rosenthal pe locul căruia a fost ridicată clădirea.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro