joi, februarie 22, 2024

Bogdan Buta, fondatorul UNTOLD, acuzat de abuz sexual asupra a doi băieți minori. Serviciul de Investigații Criminale din IPJ Cluj și Parchetul s-au autosesizat

MedicalBogdan Buta, fondatorul UNTOLD, acuzat de abuz sexual asupra a doi băieți minori. Serviciul de Investigații Criminale din IPJ Cluj și Parchetul s-au autosesizat

Bogdan Buta, fondatorul UNTOLD, este acuzat că ar fi abuzat sexual doi băieți minori, de către o investigație realizată de jurnalistul clujean Liviu Alexa, pentru Ziar de Cluj.

Alexa prezintă mai multe capturi de dialog, între Buta și doi băieți minori, pe care i-a „agățat” prin intermediul rețelei de socializare Tinder.

De asemenea, jurnalistul prezintă și un interviu cu cei doi băieți, în care aceștia povestesc ce s-a întâmplat.

Băieții prezintă imagini din casa lui Buta, inclusiv detalii din interior.

Serviciul de Investigații Criminale din IPJ Cluj si Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca s-au autosesizat, anunță Ziar de Cluj.

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitoare la faptul că una dintre persoanele implicate în organizarea festivalului Untold ar fi agresat sexual, în anul 2021 doi minori, Compartimentul Relații Publice este abilitat să precizeze următoarele:

Polițiștii Serviciul de Investigații Criminale din cadrul inspectoratului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au demarat în cursul zilei de azi, 29 ianuarie a.c., cercetări din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 219 din Codul penal aflat în vigoare la momentul la care fapta prezentată în spațiul public ar fi fost comisă.

Precizăm faptul că până în prezent, la nivelul inspectoratului nu au fost primite sesizări sau plângeri penale care să vizeze informațiile expuse în cursul acestei zile în spațiul public.

Polițiștii de investigații criminale vor desfășura toate activităţile care se impun în vederea clarificării acestui caz și punerii în aplicare a măsurilor legale în consecință”, se arată în comunicatul de presă al instituției.

Replica lui Bogdan Buta 

În replică, Bogdan Buta a dat un comunicat prin intermediul Ioanei Chereji, în care afirmă că totul este un „scenariu SF”.

„Adevărul este următorul și foarte simplu. Scenariul SF complotat și prezentat în material este doar rezultatul unor minți bolnave, a unor șantajiști și infractori de cea mai joasă speță. Dacă cineva vrea să se coboare la nivelul acestei mizerii este alegerea fiecăruia. Eu nu voi coborî în această mocirlă, ci voi alege calea justiției ca singura formă de interacțiune cu acești infractori. Nu va mai exista nicio altă poziție sau interacțiune pe subiect, decât procese sau plângeri penale”, a declarat Bogdan Buta.

Bogdan Buta, patronul UNTOLD și NEVERSEA, locuri unde s-a raportat consum masiv de droguri, este fiul unui fost șef din SRI.

Vezi si alte articole...