luni, aprilie 15, 2024

Boloș îi amenință pe evazioniști cu militarizarea inspectorilor ANAF

EconomieBoloș îi amenință pe evazioniști cu militarizarea inspectorilor ANAF

Ministrul de finanțe îi amenință pe evazioniști cu militarizarea inspectorilor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Concret, aceștia vor urmări activitatea firmelor la nivel județean, nu doar regional, cum era până acum.

„Avem această, să zicem, noutate pentru militarizarea inspectorilor antifraudă. Trebuie să spun că noutatea nu e numai aceasta, legată de militarizare şi de această posibilitate pe care o vor avea legală de port de armă, inclusiv de protecţie în timpul serviciului, ci structurile teritoriale judeţene, foarte important acest lucru, să ştie evazioniştii că activitatea economică ilicită va fi, cu data aprobării ordonanţei de urgenţă, urmărită de aceste servicii teritoriale judeţene”, a spus el.

El s-a plâns că până acum inspectorii ANAF pierdeau foarte mult timp la volanul mașinilor de serviciu, atunci când erau trimiși în teritoriu să verifice firmele suspecte de fraudă.

„Dacă se întâmpla o faptă de evaziune fiscală într-un judeţ care era parte din regiune, vă daţi seama, trebuia să se ducă cu maşina, inspecţia antifraudă, făcea două-trei ore pe drum, ajungea acolo, mai stătea o oră, se termina programul de muncă şi mare parte din timpul alocat pentru combaterea activităţilor economice ilicită era pierdută pe drumuri şi, din punctul meu de vedere, o ineficienţă care făcea ca activitatea economică ilicită să prindă contur şi să fie una căreia de abia îi facem faţă”, a adăugat el.

Acest lucru va presupune și angajarea de personal, deoarece până în prezent nu au existat structuri antifraudă la nivel judeţean.

Vezi si alte articole...