sâmbătă, iulie 20, 2024

Boloş promite că în acest an vor funcționa opt scannere vamale

EconomieBoloş promite că în acest an vor funcționa opt scannere vamale

Primele două scannere vamale au fost aduse în vămile Giurgiulești și Albița iar până la sfârșitul acestui an vor fi funcționale opt astfel de aparate, promite ministrul finanțelor, Marcel Boloș.

„Vă anunț că s-a făcut deja recepția pentru două scannere, unul relocabil la Giurgiulești și altul mobil la Albița. Ambele vor fi operaționale la finalul lunii viitoare. Lucrurile sunt în direcția bună, așa că la finalul anukui vom avea deja opt scanner funcționale”, a scris Boloș pe Facebook.

În decembrie a fost semnat un contract pentru achiziția, cu fonduri europene, a 26 sisteme noi de scanare cu raze X pentru inspectarea mărfurilor care intră în țară.

A monta un scanner este dificil

Boloș precizează în postare că procesul nu presupune doar amplasarea scannerelor în punctele stabilite, ci și realizarea lucrărilor de construcții pentru asigurarea respectării normelor de protecție radiologică în exploatarea echipamentelor.

„Nu ne oprim aici. Astăzi am avut o ședință amplă cu noua conducere a Vămii, în care am vorbit despre mecanismele de combatere a contrabandei și fraudei la frontiere”, a mai scris Boloș.

Totuși, astfel de primisiuni au făcut și alți miniștri de finanțe, dar fără să le onoreze. Mai mult, România a cumpărat în trecut astfel de scannere, dar nu le-a utilizat niciodată.

 

Vezi si alte articole...