sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Boloş: Reajustările legate de cota standard de TVA şi o singură cotă, aşa cum cere Comisia Europeană, sunt o alternativă de luat în calcul. E prematur de precizat care va fi soluţia în ceea ce priveşte TVA

EconomieBoloş: Reajustările legate de cota standard de TVA şi o singură cotă, aşa cum cere Comisia Europeană, sunt o alternativă de luat în calcul. E prematur de precizat care...

„Mă refer la anumite măsuri care privesc taxa pe valoare adăugată (TVA – n.r.). Avem şi recomandarea pe care o are Banca Mondială şi avem şi aceste cote diferenţiate pe care le practicăm. Întâi de toate, cota standard este una dintre cele mai scăzute la nivelul Uniunii Europene. Avem 19% cota standard de TVA şi după acea avem şi cotele diferenţiate de 9% şi de 5% pe care le practicăm. Aceste reajustări în ceea ce priveşte cota standard de TVA şi o singură cotă, aşa cum cere Comisia Europeană, sunt o alternativă de luat în calcul, pentru ca să avem celălalt obiectiv de dus la bun sfârşit, acela de reducere a impozitării muncii”, a afirmat Marcel Boloş, luni la Antena 3 CNN.

Chestiona dacă aceste ajustări ar implica creştere a TVA de la 9 la 19%, ministrul de Finanţe a răspuns: „Este prematur de precizat care va fi soluţia în ceea ce priveşte taxa pe valoarea adăugată”.

„Poate fi o singură cotă standard sau poate fi vorba de anumite facilităţi care să fie trecută din cotele reduse în cota standard şi, pe de altă parte, să avem asigurată finanţarea pentru categoriile de cheltuieli importante ale statului şi mă refer aici la recalcularea pensiilor sau la majorările salariale”, a completat ministrul PNL.

 

Vezi si alte articole...