luni, iulie 15, 2024

Brigada Rutieră București a efectuat controale pe străzile Capitalei, în noapte de vineri spre sâmbătă

Din OrasBrigada Rutieră București a efectuat controale pe străzile Capitalei, în noapte de vineri spre sâmbătă

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 7-8 aprilie 2023, Brigada Rutieră a efectuat controale pentru a menține ordinea și liniștea pe străzile Capitalei. În urma acestor acțiuni de control, polițiștii din București au aplicat un număr de 86 de amenzi.

În plus, au fost constatate 21 de infracțiuni, după cum urmează: 6 pentru conducerea sub influența alcoolului pe drumurile publice, 8 pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive pe drumurile publice, 2 pentru conducerea fără permis, 2 pentru conducerea cu permisul suspendat/anulat, 3 conform Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și 1 conform Legii nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice. Printre persoanele depistate conducând sub influența băuturilor alcoolice se numără un bărbat de 47 de ani, care avea o alcoolemie de 2,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest context, bărbatul a fost condus la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice, pe numele acestuia fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 336 alin. 1 din Codul Penal, a declarat Brigada Rutieră.

În timpul controalelor efectuate de Brigada Rutieră în noaptea de vineri spre sâmbătă, 7-8 aprilie 2023, o femeie în vârstă de 30 de ani a fost depistată că conducea sub influența substanțelor psihoactive în Sectorul 5 și a fost condusă la INML pentru prelevarea de probe biologice. Împotriva acesteia a fost întocmit un dosar de cercetare penală. Alți doi șoferi au fost depistați că conduceau sub influența băuturilor alcoolice: un tânăr de 29 de ani în Sectorul 4, cu o valoare de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, și un bărbat în vârstă de 34 de ani în Sectorul 5, deși avea permisul suspendat.

Brigada Rutieră a raportat că în urma controalelor efectuate în Capitală pentru a asigura siguranța pietonilor și a participanților la trafic, au fost reținute un total de 11 certificate de înmatriculare din cauza problemelor tehnice descoperite la vehiculele verificate.

De asemenea, 39 de permise de conducere au fost reținute, din care 15 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, 16 pentru încălcări ale regimului rutier, 4 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului, 2 pentru conducere agresivă, 1 pentru încălcarea regimului legal de viteză cu peste 50 km/h și 1 pentru încălcarea regimului legal de viteză cu peste 70 km/h. Aceste controale periodice au ca scop menținerea ordinei și siguranței în trafic.

Vezi si alte articole...