marți, iunie 18, 2024

Bucureștenii sunt așteptați la Outline StreetArt Festival, la sfârșitul săptămânii

Din OrasBucureștenii sunt așteptați la Outline StreetArt Festival, la sfârșitul săptămânii

În acest sfârșit de săptămână, va avea loc un eveniment în cadrul Outline StreetArt Festival, care este singurul festival dedicat artei stradale din Capitală. Bucureștenii sunt invitați să participe la diferite activități interesante organizate în Parcul Lacul Tei din Sectorul 2.

Outline StreetArt Festival se desfășoară pe tot parcursul lunii octombrie în Sectorul 2 al Bucureștiului. În cadrul acestui festival, 10 artiști de graffiti și artă stradală urmează să transforme 1.000 de metri pătrați de pereți gri și lipsiți de interes într-o galerie plină de viață și culoare. Pentru a marca începutul evenimentului, organizatorii au pregătit o serie de activități la care bucureștenii pot participa în zilele de 6, 7 și 8 octombrie 2023.

Cei interesați pot să se bucure de:

  • Workshopuri de graffiti susținute de Tag Drips,
  • Workshopuri de bandă desenată susținute de Robert.Obert,
  • Workshopuri de stencil susținute de John.S,
  • Workshopuri de linogravură susținute de Maria Bălan,
  • Workshopuri de insigne și stickere susținute de Serebe și Sandi.

Participarea la aceste activități este gratuită. Organizatorii au pregătit, de asemenea, o zonă specială pentru experiența VR, unde bucureștenii pot încerca această tehnologie. În plus, evenimentul va include o rampă de role și skate realizată de Ghetto Park.

Toate aceste activități vor fi acompaniate de muzică bună, oferind bucureștenilor o oportunitate de a se distra și relaxa alături de prieteni și familie în acest sfârșit de săptămână. Evenimentul va avea loc în Parcul Lacul Tei, iar intrarea este gratuită.

Artiștii de la Outline StreetArt au contribuit la realizarea a peste 20.000 de metri pătrați de artă stradală în București și în alte locuri din țară. Una dintre cele mai mari lucrări din București este cunoscută sub numele de „Zidul Berceniului”. Printre alte lucrări celebre din Capitală se numără:

  • „Zi(d) de Bine #SuperKid”, aflată la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”,
  • „Centrala lui Brâncuși”, situată în zona Floreasca,
  • „Moira”,
  • „#EcoGraffiti”,
  • „Goethe”, amplasată la Liceul German.

Organizatorii au transmis:

„Vibrant, plin de viață și de forță, festivalul din acest an promovează exprimarea liberă, curajul de a fi cum simțim, încurajează dialogul și perspectivele multiple. Vă invităm la o celebrare veselă și optimistă a vieții, a frumosului, prin artă și culoare”.

În intervalul 9 – 30 octombrie, zece artiști vor lucra la crearea a șapte picturi murale de mari dimensiuni în Sectorul 2 al Bucureștiului.

 

Vezi si alte articole...