joi, mai 23, 2024

Bucureștenii sunt invitați miercuri, 18 octombrie, la o dezbatere publică referitoare la regulamentul de amplasare a florăriilor și chioșcurilor

Din OrasBucureștenii sunt invitați miercuri, 18 octombrie, la o dezbatere publică referitoare la regulamentul de amplasare a florăriilor și chioșcurilor

Primăria Sectorului 2 îi așteaptă pe bucureșteni miercuri, 18 octombrie, la sediul instituției, începând cu ora 16:00, pentru a discuta despre regulamentul referitor la amplasarea florăriilor și chioșcurilor de presă-carte în Sectorul 2.

🌸 „Spaţiul public din Sectorul 2 nu va mai putea fi ocupat în orice condiții de florării și de chioșcuri de presă-carte, ci doar cu respectarea unui nou set de reguli.

✅ Ne dorim ca oamenii să circule nestingheriți pe trotuare fără nici un fel de impediment, dar și să se bucure de un mediu ordonat și îngrijit atunci când ies din casă”.

Persoanele interesate să participe la discuții pot face acest lucru atât în mod fizic, cât și online, urmând instrucțiunile de AICI. Locuitorii din Sectorul 2 trebuie să știe că propunerile, sugestiile și opiniile lor, care au valoare de recomandare, pot fi transmise prin e-mail la adresa dezbateri.publice@ps2.ro oricând până la încheierea ședinței de miercuri.

Primăria Sectorului 2 a comunicat și câteva dintre noile condiții în care spațiul public va putea fi ocupat de florării și chioșcuri de presă-carte:

 1. Florăriile vor putea fi amplasate în 71 de locuri pe domeniul public din Sectorul 2.
 2. Chioșcurile de presă-carte vor putea fi amplasate în 51 de locuri pe domeniul public din Sectorul 2.
 3. Într-o intersecție nu vor putea fi amplasate mai mult de 2 chioșcuri de același tip.
 4. Avizul de amplasare se va elibera numai după plata anticipată a taxelor pentru ocuparea domeniului public.
 5. Chioșcurile vor fi reamenajate anual, iar cele distruse sau neîngrijite vor fi desființate.
 6. Chioșcurile vor avea o copertină fixă, care va avea aceeași culoare ca și chioșcul.
 7. Amplasarea de reclame pe acoperișul chioșcului se va putea face doar în baza unui aviz sau autorizație de construire.
 8. Chioșcurile de flori nu vor expune mai mult de un aranjament mortuar.
 9. Agentul economic are obligația să încheie un contract de evacuare a deșeurilor cu operatorul de salubritate de pe raza Sectorului 2.
 10. Perioada de valabilitate a avizului de amplasare a chioșcurilor va fi de 4 ani.
 11. Agentul economic este obligat să desființeze construcția pe cheltuiala sa în cel mult 5 zile după expirarea avizului de amplasare, dacă nu a obținut alt aviz.
 12. Poliția Locală Sector 2 va propune retragerea avizului de amplasare, prin dispoziția primarului Sectorului 2, dacă constată că nu sunt respectate condițiile din avizul de amplasare.

 

Vezi si alte articole...