duminică, februarie 25, 2024

Budincă de griș cu spanac

MedicalBudincă de griș cu spanac

Ați rămas fără idei? Nu știți ce să mai gătiți copiilor?

Iată o rețetă de budincă cu griș și spanac, rapidă și sănătoasă pentru cei mici și nu numai:

Ingrediente

100 g griș

500 ml lapte

1 lingură de unt

1 ceapă

2 căței de usturoi

200 g spanac proaspăt

Sare și piper după gust

Mod de preparare

Într-o cratiță, fierbem laptele cu untul.

Într-un bol, amestecăm grișul cu puțin lapte rece, până se omogenizează.

Turnăm amestecul de griș în laptele fierbinte, amestecând continuu, până se îngroașă.

Într-o tigaie, călim ceapa și usturoiul tocate, până se înmoaie.

Adăugăm spanacul spălat și tocat și gătim, amestecând continuu, până se înmoaie.

Condimentăm cu sare și piper după gust.

Adăugăm spanacul gătit la budinca de griș și amestecăm bine.

Turnăm budinca într-o tavă unsă cu unt și făină.

Coacem budinca în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 30 de minute, sau până se rumenește deasupra.

Lăsăm budinca să se răcească complet înainte de a o servi.

Iată câteva sfaturi pentru prepararea budincii:

Pentru o budincă mai aromată, puteți adăuga în compoziție și 1/2 linguriță de nucșoară măcinată. Puteți folosi chiar și spanac congelat. În acest caz, nu este necesar să-l căliți înainte de a-l adăuga la budincă. Puteți servi budinca de griș cu spanac cu sos de roșii, sos de iaurt sau cu salată.

Poftă bună!

Vezi si alte articole...