sâmbătă, iulie 20, 2024

Bugetul local al Sectorului 4 a fost aprobat

Din OrasBugetul local al Sectorului 4 a fost aprobat

Primarul Daniel Băluță a anunțat joi, 8 februarie, că bugetul local al Sectorului 4 pentru anul 2024 a fost aprobat. Bugetul, în valoare de 3,6 miliarde de lei, include 1,5 miliarde de lei proveniți din fonduri europene nerambursabile accesate prin PNRR.

„Sectorul 4 are buget aprobat! Nu unul oarecare, ci unul atât de bine structurat, încât comunitatea noastră să poată să implementeze proiectele atât de necesare pentru o dezvoltare sănătoasă, adaptată nevoilor anului 2024”.

Bugetul local se ridică la suma de 3,6 miliarde de lei.

„Anul acesta, reușim să atingem un record de 3,6 miliarde de lei, din care 1,5 miliarde reprezintă fonduri europene nerambursabile accesate prin PNRR. Mai bine de două treimi din bugetul total, adică peste 2,4 miliarde de lei, vor fi direcționați către investiții”.

Primarul Sectorului 4 a specificat destinațiile bugetului astfel: reabilitarea termică a blocurilor de locuințe; consolidarea, modernizarea și dotarea cu materiale și aparatură specifică de ultimă generație a unităților de învățământ; infrastructura critică, extinderea și regenerarea spațiilor publice; asistență socială; ordine publică, crearea de noi spații verzi.

În ceea ce privește Sectorul 6, bugetul aprobat este de 2,9 miliarde de lei. Mai mult de jumătate din această sumă, adică 1,64 miliarde de lei, se va direcționa exclusiv către investiții. Cele mai mari alocări financiare sunt pentru anveloparea blocurilor, amenajarea de parcări și educație.

În 2024, investițiile planificate se ridică la 1,64 miliarde de lei, reprezentând 56% din totalul bugetului aprobat. Din această sumă, 66% provin din finanțări nerambursabile, 2% din credite externe rambursabile, iar 32% din cheltuielile de investiții de la bugetul local.

Principalele direcții de alocare a fondurilor sunt: reabilitarea termică a blocurilor: 470 de milioane de lei; educație: 391 milioane de lei; parcările/sistemul rutier: 235 milioane de lei; amenajarea de spații verzi și parcuri: 172 milioane de lei; gestionarea deșeurilor: 98 milioane de lei.

 

Vezi si alte articole...