luni, iulie 15, 2024

Bursele europene au închis în creştere

EconomieBursele europene au închis în creştere

Bursele europene au încheiat în prima zi a noii săptămâni de tranzacţionare în creştere, în timp ce investitorii regionali au analizat rezultatele primului tur al alegerilor parlamentare anticipate din Franţa, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,44%, revenind după patru pierderi consecutive. Acest lucru a fost determinat de o creştere puternică a indicelui CAC 40 al Franţei, cu un avans iniţial de peste 2,5%, care a încetinit ulterior la 1,09%.

Pieţele europene reacţionează la rezultatele primului tur al alegerilor parlamentare anticipate din Franţa, în care s-a înregistrat o creştere mare a voturilor pentru partidul anti-imigranţi RN.

Rezultatele iniţiale indică totuşi că RN va avea dificultăţi să obţină o majoritate absolută în cel de-al doilea tur de scrutin care are loc pe 7 iulie, despre care analiştii spun că ar fi rezultatul ”cel mai puţin rău” din perspectiva pieţei. Alianţa centristă a preşedintelui francez Emmanuel Macron a ajuns duminică pe locul trei.

Din punctul de vedere al datelor, inflaţia din Germania a încetinit în cinci state cheie în iunie, în timp ce indicele naţional al preţurilor de consum pe o bază armonizată la UE a scăzut la 2,5%, de la 2,8% în mai. Economiştii chestionaţi de Reuters se aşteptau la o valoare de 2,6%. Acest lucru vine înaintea datelor referitoare la inflaţia din zona euro, de marţi.

Vezi si alte articole...