marți, mai 30, 2023

Câinii maidanezi reprezintă în continuare o mare problemă pentru cei care locuiesc în Sectorul 6 al Capitalei

Din OrasCâinii maidanezi reprezintă în continuare o mare problemă pentru cei care locuiesc în Sectorul 6 al Capitalei


Problema câinilor agresivi continuă să fie o preocupare reală în București, iar locuitorii din Cartierul Brâncuși din Sectorul 6 se simt amenințați de acești câini și de incidentele care ar putea surveni din cauza lor.

Conform informațiilor de pe Antena3.ro, locuitorii cartierului au înregistrat numeroase reclamații la ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor), însă nicio intervenție nu a avut loc. Anul trecut, o femeie a decedat în urma unui atac al câinilor fără stăpân în această zonă, iar acesta nu este un caz izolat. La începutul acestui an, o altă femeie, Ana Oros, a fost ucisă de câini în timp ce se plimba pe malul Lacului Morii din Sectorul 6.

Locuitorii din Cartierul Brâncuși susțin că nici înainte, nici după incidentul tragic nu s-au luat măsuri adecvate. Ei afirmă că au înaintat peste 50 de sesizări, însă reprezentanții ASPA nu au reușit să trimită pe cineva pentru a rezolva aceste probleme.

Printre problemele semnalate de către locuitori se numără terenurile abandonate în care câinii se ascund și șantierele de construcții unde animalele sunt hrănite de către muncitori. În timpul nopții, acești câini sunt folosiți ca și câini de pază.

În acest an, ASPA a scos la concurs doar două posturi de prinzător de câini, în ciuda faptului că dispun de un buget de aproximativ 20 de milioane de lei. Aceasta survine în contextul în care în anul 2022 existau între 11 și 12 persoane responsabile de capturarea câinilor în întregul oraș.

O parte din fondurile alocate sunt utilizate pentru modernizarea spațiilor de adăpostire a câinilor și nu neapărat pentru a crește numărul de angajați care să se ocupe de capturarea câinilor atunci când este necesar.

În data de 16 mai, ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor) a anunțat pe pagina lor de Facebook că, cu o săptămână în urmă, au fost capturați în București un total de 66 de câini. De asemenea, au fost adăugați 36 de pui la celelalte 138 de câini care au intrat în adăposturile ASPA începând din luna martie.

Dacă se înmulțeau necontrolat în libertate, toți acești câini ar fi dat naștere, în numai două generații, la peste 1500 de pui. Acești pui sunt acum feriți de pericolele străzii, au fost verificați din punct de vedere medical, cei care au fost abandonați fără mame sunt hrăniți de colegii noștri și vor fi sterilizați când vor ajunge la vârsta potrivită.

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a declarat că se pregătește să ofere toate procedurile legale necesare pentru ca acești câini să poată fi adoptați. Ei sunt promovați pe toate canalele de comunicare și sunt prezenți la târgurile de adopție organizate. În plus, sterilizarea și microciparea câinilor de rasă comună sunt obligatorii, iar Primăria Municipiului București, prin intermediul ASPA, desfășoară campanii gratuite pentru a facilita realizarea acestor proceduri.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro