miercuri, iulie 17, 2024

Calendarul zilei 7 februarie: 19 ani de la apariția primului cotidian creștin, „Ziarul Lumina”

MedicalCalendarul zilei 7 februarie: 19 ani de la apariția primului cotidian creștin, „Ziarul Lumina”

Pe 7 februarie 2005, la Iași, a apărut primul număr al Ziarului Lumina, primul cotidian creștin din istoria presei românești, scrie agenția Basilica.

Inițiativa apariției ziarului a aparținut laicatului ortodox, după modelul cotidianului „La Croix” din Franța, după cum mărturisea directorul editorial Florin Zamfirescu.

Patriarhul Daniel, pe-atunci Mitropolit al Moldovei, a binecuvântat inițiativa. După doi ani de activitate la Iaşi, Ziarul Lumina s-a mutat la Bucureşti, iar primul număr național a fost publicat în 27 noiembrie 2007 într-un tiraj de opt mii exemplare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ziarul Lumina face parte din Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române, împreună cu: Trinitas TV, Radio Trinitas, Biroul de Presă și Agenția de știri Basilica.

Cotidianul Patriarhiei are o medie lunară de aproximativ 22 de mii de copii difuzate pe apariție și este în online din 2010.

Ziarul Lumina apare în variantă națională, dar și în patru ediții regionale: Moldova, la Iași, din 2 februarie 2009, Transilvania, la Sibiu din 9 aprilie 2010, Oltenia, la Craiova, din 14 august 2010 și Banat, la Timișoara, de la 1 octombrie 2010.

Ziarul Lumina publică o ediție de duminică, supliment săptămânal, menit să adune într-o singură ediție cele mai importante articole de peste săptămână, dar și suplimentele Lumina Educației și Lumina literară şi artistică.

Ziarul Lumina a fost lansat în ziua în care Patriarhul Teoctist ar fi împlinit 90 ani, 7 februarie 2005.

Vezi si alte articole...