sâmbătă, februarie 24, 2024

Campaniile de adopție câinilor din adăposturile ASPA continuă și anul acesta, a anunțat Nicușor Dan

Din OrasCampaniile de adopție câinilor din adăposturile ASPA continuă și anul acesta, a anunțat Nicușor Dan

Aproape 1.250 de câini au fost adoptați din adăposturile ASPA în cursul anului 2023. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a afirmat că vor continua și în acest an campaniile de adopție. El a comunicat pe Facebook că se vor desfășura noi campanii de adopție în 2024.

„Continuăm și anul acesta campaniile de adopții, astfel încât numărul cățeilor din adăposturile ASPA să fie cât mai mic”.

În cursul anului 2023, au avut loc 22 de târguri în diverse zone din București și unul pe platformă online.

„1.249 de căței au fost adoptați anul trecut din adăposturile ASPA și prin intermediul târgurilor și evenimentelor. De-a lungul anului, au fost organizate 22 de târguri în diferite locații, inclusiv un târg de adopții online, dedicat câinilor din categoriile vulnerabile – puii și seniorii”.

Nicușor Dan a subliniat că toți câinii adoptați au ajuns în grija unor familii responsabile, iar primarul le mulțumește acestora pentru gestul lor. Conform unui proiect de hotărâre, tariful pentru revendicarea câinilor capturați de pe domeniul public al Capitalei și găzduiți în adăposturile ASPA va fi de 50 de lei. Această propunere va fi discutată în ședința Consiliului General din miercuri, 31 ianuarie.

La tariful de 50 de lei pentru revendicare se vor adăuga 13 lei pe zi pentru fiecare câine cazat. Predarea câinelui din adăpost va fi posibilă doar după achitarea tarifului de revendicare, conform informațiilor de la Agerpres.

Documentele asociate proiectului indică faptul că în primele 7 zile lucrătoare de la înregistrarea în evidențele ASPA, proprietarii pot revendica câinii. După această perioadă, câinii pot fi adoptați de către persoane fizice sau juridice, atât din țară, cât și din străinătate. Proprietarul care solicită revendicarea animalului are prioritate față de o persoană care dorește să adopte același câine, chiar dacă cererea de adopție a fost depusă înainte de cererea de revendicare.

Proiectul menționează că tariful de 50 de lei „reprezintă aproximativ 10% din costul serviciilor medicale-veterinare aferente cazului unui câine cu deținător, costuri suportate de ASPA către furnizorul de servicii medicale-veterinare”.

Vezi si alte articole...