joi, noiembrie 30, 2023

Când se aprind luminițele de Crăciun în București

Din OrasCând se aprind luminițele de Crăciun în București

Mult am așteptat, puțin a mai rămas! Este acum oficial! Știm acum când vor străluci luminile de Crăciun în București. În acest an, ele nu vor începe să lumineze așa cum eram obișnuiți, de pe 1 Decembrie, nici de la Universitate. Autoritățile locale s-au pregătit de sărbătorile de iarnă, iar locuitorii Bucureștiului sunt nerăbdători să surprindă în fotografii atmosfera festivă din oraș.

În sfârșit, Centrul de Creație, Artă și Tradiție (CREART) din cadrul Primăriei Municipiului București anunță data la care se vor aprinde luminile de Crăciun în București. Iluminatul festiv al orașului se va aprinde în cadrul Târgului de Crăciun București, chiar în seara deschiderii, joi, 30 noiembrie 2023, la ora 18:00, în Piața Constituției.

„Iluminatul festiv al Capitalei se va aprinde din Târgul de Crăciun București, în seara deschiderii, 30 noiembrie, ora 18:00
✨Vă așteptăm să scriem împreună încă o frumoasă poveste de Crăciun!✨”, declară CREART.

Târgul de Crăciun București, găzduit în Piața Constituției, își va deschide porțile joi, 30 noiembrie, și va rămâne deschis până pe 26 decembrie. Locuitorii capitalei și turiștii sunt invitați să se bucure de o varietate de activități și atracții pregătite de Primăria Capitalei pentru întreaga familie.

Peste 130 de căsuțe de Crăciun vor fi aranjate în Piața Constituției, oferind spațiu meșteșugarilor din toate regiunile României, creatorilor autentici și producătorilor locali.

Programul artistic include:

  • Zona tradițională cu colinde și obiceiuri românești, coruri și grupuri de copii, precum și artiști instrumentiști.
  • Zona urbană va aduce ritmuri internaționale ale celor mai cunoscute melodii de iarnă, mixate de un DJ.

Activitățile pentru cei mici includ:

  • Casa lui Moș Crăciun, unde se pot întâlni cu Moșul și spiridușii, participa la ateliere de creație și scrie scrisori cu dorințe de sărbători.
  • Carusel.

Pentru întreaga familie, vor fi disponibile activități precum:

  • Roata panoramică.
  • Trenuleț tematic.
  • Mascote și artiști animatori pe picioroange.

Intrarea este gratuită, iar târgul va fi deschis în fiecare zi după următorul program:

  • De luni până vineri, între orele 12:00 – 22:00.
  • Sâmbătă și duminică, între orele 10:00 – 22:00.

Cu ocazia Zilei Naționale a României, pe 1 Decembrie, publicul este așteptat începând cu ora 10:00. În zilele de Crăciun, programul este următorul: pe 25 decembrie, începând cu ora 12:00, și pe 26 decembrie, începând cu ora 10:00.

Vezi si alte articole...