marți, iunie 6, 2023

Când vor ajunge în București cele 100 de troleibuze noi cumpărate de la Solaris. Anunțul făcut de Nicușor Dan

Din OrasCând vor ajunge în București cele 100 de troleibuze noi cumpărate de la Solaris. Anunțul făcut de Nicușor Dan

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat marți, 18 aprilie, că a ajuns la o înțelegere cu reprezentanții firmei poloneze Solaris pentru ca cele 100 de troleibuze electrice noi să fie livrate la începutul anului 2024, cu câteva luni mai devreme decât era stabilit inițial.

Potrivit edilului, troleibuzele vor putea fi livrate în intervalul ianuarie – martie 2024, faţă de martie – octombrie 2024.

Nicușor Dan a oferit și detalii despre cum vor arăta mijloacele de transport achiziționate de Primăria Capitalei cu fonduri europene.

„Cele 100 de troleibuze, achiziționate cu fonduri nerambursabile de la Fondul de Mediu, vor avea 12 metri, podeaua complet coborâtă, spațiu destinat cărucioarelor pentru persoane cu dizabilități, vor fi dotate cu computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și au o autonomie minimă de 20 de kilometri”, a transmis Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Nicușor Dan a semnat în decembrie 2022, alături de directorul general Solaris, Eugen Daniel Ciolan, contractul pentru achiziţionarea a 100 de troleibuze, în valoare totală de 290 de milioane de lei plus TVA.

Eugen Daniel Ciolan declara că firma Solaris este prezentă şi în alte oraşe din România – Ploieşti, Mediaş, Braşov, iar troileibuze similare celor care urmează să fie livrate în Bucureşti circulă deja în Târgu Jiu, notează Agerpres.

Ciolan sublinia că firma poloneză nu a avut întârzieri în ceea ce priveşte livrările, iar majoritatea furnizorilor pe care se bazează sunt europeni.

Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ, preciza că troleibuzele vor fi distribuite în toate cele patru depouri – Bujoreni, Berceni, Bucureştii Noi şi Vatra Luminoasă – şi vor circula pe toate liniile existente.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro