vineri, iulie 19, 2024

Canicula își spune cuvântul în București! Peste 4000 de solicitări primite de Serviciul de Ambulanță București – Ilfov

Din OrasCanicula își spune cuvântul în București! Peste 4000 de solicitări primite de Serviciul de Ambulanță București – Ilfov

Ultimele zile au fost temperaturi extreme în București, iar codul portocaliu de caniculă emis de meteorologii ANM este prelungit zilnic. În acest context, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a anunțat că în ultimele 72 de ore a primit 4.400 de solicitări de ajutor din partea persoanelor afectate de căldură.

Valul de caniculă care a lovit Bucureștiul săptămâna aceasta a avut un impact semnificativ asupra activității Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, care a înregistrat 4.396 de solicitări pentru urgențe în ultimele 72 de ore. Dintre acestea, aproape 2.800 au fost apeluri de „cod galben” sau „cod roșu”, provenind de la persoane aflate în situații grave sau foarte grave.

În ultimele 24 de ore, din cele 4.396 de solicitări, s-au înregistrat 1.405 apeluri, conform declarațiilor managerului SABIF, Alis Grasu.

„În ultimele 3 zile (72 de ore), 4.396 de persoane au avut nevoie de Ambulanţa Bucureşti- Ilfov, cu 14% mai mult decât într-o perioadă fără caniculă. 2.795 de persoane dintre acestea au prezentat urgenţe de cod roşu şi cod galben. Un număr de 433 de persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanţă”, a transmis Alis Grasu. Dintre aceste persoane, 68 au prezentat lipotimii, iar 40 şi-au pierdut starea de conştienţă pentru puţin timp, prezentând sincope. Numai în ultimele 24 de ore au fost efectuate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov un număr de 1.405 solicitări, dintre care 871 de persoane au prezentat urgenţe de cod roşu şi cod galben”, a declarat Alis Grasu, managerul instituției, pentru Agerpres.

Din totalul urgențelor din ultimele trei zile, 118 au fost raportate de persoane care se aflau în spații publice când li s-a făcut rău. Dintre acestea, 11 au prezentat lipotimii, iar alte 17 cazuri au fost de sincope.

Vezi si alte articole...