sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Care este moleculă din laptele matern cu beneficii în dezvoltarea creierului sugarilor. Ce trebuie să știm despre ea

MedicalCare este moleculă din laptele matern cu beneficii în dezvoltarea creierului sugarilor. Ce trebuie să știm despre ea

Molecula din laptele matern cu beneficii semnificative în dezvoltarea creierului sugarilor este acidul sialic.

Acidul sialic, cunoscut și ca acid N-acetilneuraminic, este o moleculă de zahăr complexă care se găsește în cantități mari în laptele matern. Este o componentă importantă a glicoproteinelor și glicolipidelor, care sunt molecule implicate în diverse procese biologice, inclusiv:

Dezvoltarea creierului: Acidul sialic este esențial pentru formarea și maturarea celulelor nervoase (neuronilor) și pentru crearea conexiunilor dintre ele (sinapselor).

Comunicarea celulară: Acidul sialic joacă un rol important în comunicarea dintre celule, un proces esențial pentru dezvoltarea creierului și a altor organe.

Sistemul imunitar: Acidul sialic are proprietăți antiinflamatoare și ajută la protejarea sugarilor de infecții.

Beneficiile acidului sialic pentru sugari:

Dezvoltarea cognitivă: Studiile au demonstrat că sugarii care consumă lapte matern bogat în acid sialic au o performanță mai bună la testele de inteligență și de dezvoltare cognitivă.

Memoria și învățarea: Acidul sialic îmbunătățește memoria și capacitatea de învățare a sugarilor.

Limbajul: Acidul sialic ajută la dezvoltarea abilităților de limbaj la sugari.

Vederea: Acidul sialic este important pentru dezvoltarea vederii la sugari.

Ce trebuie să știm despre acidul sialic:

Cantitatea de acid sialic din laptele matern variază în funcție de mama și de stadiul lactației. Concentrația de acid sialic este mai mare în colostrul, primul lapte produs de mamă după naștere. Acidul sialic se găsește și în alte alimente, cum ar fi carnea, peștele și ouăle.

Suplimentele cu acid sialic nu sunt recomandate pentru sugari, deoarece nu există suficiente dovezi științifice care să le susțină eficacitatea și siguranța.

Laptele matern este cea mai bună hrană pentru sugari și le oferă tot ce au nevoie pentru o creștere și o dezvoltare optimă. Acidul sialic este doar una dintre numeroasele componente benefice ale laptelui matern.

Este important să discutați cu medicul pediatru al copilului pentru a vă asigura că primești toți nutrienții de care are nevoie.

Vezi si alte articole...