miercuri, aprilie 17, 2024

Care este stadiul lucrărilor de la Faza II din Parcul Liniei

Din OrasCare este stadiul lucrărilor de la Faza II din Parcul Liniei

 Începând din primăvară, vom avea acces la încă 3 hectare de spațiu verde în Parcul Liniei, conform promisiunii făcute de Primăria Sectorului 6. Această extindere va permite conectarea zonei Lujerului cu Bulevardul Doina Cornea (Afi Cotroceni) printr-o promenadă.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat pe Facebook că se pregătește pentru inaugurarea fazei II a Parcului Liniei, care se întinde între Gara Cotroceni și Bulevardul Doina Cornea.

„După ce am dat în folosință prima fază, aflată între Plaza Mall și Cora Lujerului, ne pregătim să finalizăm faza doi, dintre Gara Cotroceni și Bd. Doina Cornea (Afi Cotroceni)”.

Administrația Domeniului Public Sector 6 (ADP) a desfășurat o serie de lucrări pe parcursul sezonului rece. Echipele de muncitori au efectuat montarea echipamentelor de joacă și a stâlpilor de iluminat, au finalizat structura fântânii arteziene, au continuat lucrările la piațetă și la montarea pavajului. În prezent, se desfășoară lucrări pentru montarea a 9 foișoare, dintre care 5 din lemn și 4 din metal. De asemenea, sunt plantate sute de copaci și arbuști.

„Și azi era forfotă mare pe șantier. Se lucrează la cele 9 foișoare (5 de lemn și 4 metalice), la pavaj și la spațiul verde. Primii 100 de copaci au ajuns și sunt plantați, urmează alți 210, plus încă 2.500 de arbuști”.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a comunicat că Faza II a Parcului Liniei urmează să fie finalizată în aprilie-mai. Această zonă a parcului continuă Faza I, care a fost inaugurată la 1 iunie 2023, și are caracteristici similare. În această parte a parcului vor fi amenajate: locuri de joacă, zone de fitness, pumptrack, piste de biciclete, foișoare.

Primarul a adăugat că peste linia ferată, care va fi conservată, nu va fi construit acel deck, ci va fi amenajată o alee de marmură, potrivită pentru plimbări pe jos sau cu bicicleta.

„Așadar, în curând, vă odată cu primăvara, vă așteptăm la plimbare. Este primul parc mare al cartierului Militari, cel mai nou din București, cu cele mai tari locuri de joacă și facilități”.

După finalizarea și inaugurarea Fazei II, Primăria Sectorului 6 va demara lucrările pentru Faza III a Parcului Liniei. În total, parcul va avea o lungime de 4 kilometri.

Vezi si alte articole...