Trustul de Clădiri Metropolitane București a făcut public stadiul lucrărilor de la Hanul Solacolu, situat pe Calea Moșilor, un important monument istoric al Capitalei. Echipele de muncitori au pus în siguranță gangurile de intrare către curte și au realizat fundații pentru ridicarea unor structuri metalice.
Lucrările de consolidare vor începe după finalizarea etapei de punere în siguranță a clădirii. Acestea vor respecta elementele originale ale clădirii monument istoric, conform avizului emis de Ministerul Culturii.
Până în prezent, Trustul de Clădiri Metropolitane a anunțat pe pagina sa de Facebook următoarele progrese: Curtea a fost eliberată de o mare parte a resturilor depozitate de-a lungul timpului, pentru a permite manevrarea utilajelor și realizarea de fronturi de lucru noi.
Proiectul a început cu punerea în siguranță a gangurilor de intrare către curte prin realizarea de eșafodaje de lemn cu stâlpi metalici provizorii.
Ulterior, s-a început realizarea fundațiilor necesare ridicării structurii metalice în aceleași zone, pentru punerea în siguranță a clădirii.
Hanul Solacolu a fost construit în anul 1859 de frații Solacoglu, doi negustori bulgari din Sviștov, oraș situat pe malul Dunării. Inițial, clădirea a fost destinată să găzduiască o fabrică de paste făinoase, iar la etaj erau amenajate patru apartamente pentru familia Solacoglu și spații de cazare pentru călători și negustorii care vizitau Bucureștiul. Mai târziu, clădirea a devenit un han, oferind aproximativ 100 de camere de cazare și mai multe prăvălii la parter, iar în pivnițele sale era depozitată marfa celor care poposeau aici.