miercuri, februarie 28, 2024

Care este stadiul lucrărilor efectuate pe Podul Grant

Din OrasCare este stadiul lucrărilor efectuate pe Podul Grant

Primarul General al Capitalei a comunicat stadiul lucrărilor în desfășurare pe Podul Grant. Edilul a informat cetățenii că în prezent se lucrează la montarea șinei de tramvai și a rosturilor de dilatație.

Demarate în data de 16 octombrie 2023, lucrările la Podul Grant au avut un impact semnificativ asupra traficului deja aglomerat din București. Potrivit anunțului inițial al Primăriei Capitalei, se preconizează finalizarea acestora în luna martie a anului curent. Investiția municipalității în acest proiect de infrastructură se ridică la suma de 65 de milioane de lei. Șantierul a fost inițiat pentru a efectua reparațiile necesare la viaductul pasajului care traversează liniile de tren din Gara de Nord. Astfel, în prezent, traficul rutier este permis doar într-un sens, dinspre strada Turda spre Crângași, pe porțiunea de drum deja reabilitată.

La trei luni de la începerea lucrărilor, adică marți, 30 ianuarie 2024, Nicușor Dan a informat cu privire la stadiul proiectului.

„A început montarea șinei de tramvai și a rosturilor de dilatație pe Podul Grant”.

Primarul a precizat că este optimism cu privire la respectarea termenului de finalizare asumat de firma contractată. În plus față de impactul asupra traficului rutier, lucrările au afectat și circulația liniei de tramvai 41, ceea ce a cauzat supraaglomerarea acestei linii care leagă vestul de nordul Capitalei. În prezent, mijlocul de transport public în comun de suprafață funcționează pe un singur fir.

Reparațiile la acest pod crucial din București au fost inițiate de administrația publică în 2019, dar au fost suspendate un an mai târziu din cauza lipsei de fonduri disponibile la Primăria Municipiului București (PMB). La momentul suspendării, procentul realizării lucrărilor ajunsese la 33%.

Vezi si alte articole...