sâmbătă, iunie 15, 2024

Care este stadiul lucrărilor la Berceni Arena, primul patinoar realizat în București în ultimii 70 de ani

Din OrasCare este stadiul lucrărilor la Berceni Arena, primul patinoar realizat în București în ultimii 70 de ani

Au fost publicate imagini noi de la Berceni Arena, patinoarul care urmează să fie construit în Sectorul 4, la o scurtă distanță de stația de metrou Apărătorii Patriei. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a distribuit pe contul său de Facebook fotografii proaspete de pe șantierul primului patinoar construit în București în ultimele 70 de ani.

Primarul a  postat imagini cu modelul 3D al proiectului și stadiul actual al lucrărilor, alături de mesajul „Prinde contur, nu-i așa?”, sugerând că proiectul este în curs de realizare conform planurilor. Construcția patinoarului Berceni Arena se află într-un stadiu avansat și a fost demarată în a doua jumătate a anului 2022. Odată finalizat, acesta va fi singurul patinoar funcțional din întregul București. Costul total al proiectului se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.

„Capacitatea noii investiții va fi de 800 de locuri în tribune. Terenul pe care se construiește patinoarul a aparținut SC Totul Verde și este de aproape 12.000 mp, iar clădirea va avea un regim de P+1E. Suprafața construită desfășurată va fi de circa 6.500 mp, cu locuri de parcare pentru 73 de autoturisme, două autocare și spații verzi de 3.000 metri pătrați, cu 70 de arbori plantați”, a menționat Daniel Băluță.

La mijlocul lunii mai, primarul a anunțat că Federația Română de Hochei a deja depus candidatura pentru ca patinoarul Berceni Arena să găzduiască următoarea ediție a Campionatului Mondial de Hochei pe Gheață Under 18 (U18). Turneul final este planificat să aibă loc între 10 și 16 aprilie 2025.

„Campionatul Mondial de hochei pe gheață U18 s-ar putea organiza la Patinoarul Berceni Arena! Federația Română de Hochei a înaintat deja candidatura la nivel international pentru ca patinoarul comunității noastre să fie gazda acestui eveniment sportiv de mare amploare, care se va desfășura între 10 și 16 aprilie 2025!”

Vezi si alte articole...