marți, iunie 18, 2024

Care este tariful orar pentru locurile de parcare nenominale din Sectorul 3

Din OrasCare este tariful orar pentru locurile de parcare nenominale din Sectorul 3


Consiliul Local S3 a decis să impună un tarif orar pe care locuitorii din Sectorul 3 al Bucureștiului trebuie să-l plătească pentru a utiliza locurile de parcare fără număr de identificare. Aceste locuri vor fi disponibile pentru utilizare de către orice persoană fizică sau juridică în fiecare zi a săptămânii.

Prin hotărârea adoptată în ședința de luni, 29 mai 2023, Consiliul Local S3 a modificat „Regulamentul privind gestionarea locurilor de parcare rezidențiale”. Astfel, cei care nu dețin o autorizație de parcare pentru aceste locuri vor trebui să plătească un tarif pentru a le utiliza. Hotărârea a fost aprobată cu 16 voturi „pentru”, 1 vot „împotrivă” și 9 abțineri. Iată ce prevede hotărârea:

Locurile de parcare nenominale, ca regulă generală, se pot utiliza contra cost, pe o perioadă limitată, de luni până duminică, de orice persoană fizică sau juridică aflată în tranzit, excepție făcând parcarea subterană Decebal, pentru care se vor respecta prevederile hotărârii Consiliului Local nr. 24 din februarie 2022, cu modificările și completările ulterioare.


Tariful stabilit pentru utilizarea acestor locuri de parcare este de 5 lei pe oră.

Conform informațiilor furnizate de PS3, tariful nu poate fi divizat. Astfel, indiferent dacă mașina este parcată pentru 15 sau 30 de minute, șoferul va trebui să plătească prețul pentru o oră întreagă. Cetățenii care dețin o autorizație de parcare emisă de PS3 pentru locurile de parcare fără număr de identificare nu vor fi obligați să plătească tariful de 5 lei pe oră. Cu toate acestea, ei vor putea utiliza acele locuri conform următoarelor reguli:

  • Utilizarea este permisă de luni până duminică, în intervalul orar 08:00-18:00.
  • Autorizațiile de parcare permit șoferilor să utilizeze orice loc fără număr de identificare în Sectorul 3. Regulamentul stipulează următoarele:

Autorizațiile de parcare eliberate pentru locurile de parcare nenominale, dau dreptul titularilor acestora să utilizeze atât locurile de parcare nenominale din zona menționată în autorizația de parcare pe care o dețin, cât și orice loc de parcare nenominal de pe raza Sectorului 3, de luni până duminică, între orele 08:00 – 18:00.

Vezi si alte articole...