luni, iunie 17, 2024

Care sunt grădinițele din Sectorul 4 ce vor fi deschise și pe timpul verii

Din OrasCare sunt grădinițele din Sectorul 4 ce vor fi deschise și pe timpul verii

Primarul sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță, a anunțat că un total de patru grădinițe vor fi deschise pe timpul verii în acest sector. Deși această inițiativă este binevenită pentru părinții care nu au cu cine să-i lase pe cei mici, unitățile nu pot acoperi întreaga cerere.

Pentru mulți bucureșteni cu copii, perioada verii este extrem de stresantă, deoarece trebuie să găsească pe cineva care să supravegheze copiii cât timp ei sunt la muncă. În lipsa ajutorului din partea bunicilor, cei mai mulți sunt nevoiți să apeleze la instituții private sau să angajeze bone, ceea ce implică adesea costuri ridicate și eforturi financiare considerabile.

În încercarea de a veni în ajutorul părinților, administrațiile publice din Capitală au demarat programe de tipul „Școala/Grădinița de vară”. Un astfel de program este disponibil și pentru cetățenii din Sectorul 4.

Daniel Băluță, primarul sectorului, a anunțat cu bucurie că, în această vară, patru grădinițe vor fi deschise. Totuși, pe lângă numărul redus al instituțiilor, edilul a precizat că acestea nu vor fi deschise simultan.

Mai exact, două grădinițe vor funcționa în luna iulie, iar celelalte două în luna august, conform informațiilor transmise de primarul sectorului 4. Iată mesajul transmis de edil:

„Patru grădinițe vor rămâne deschise și în timpul verii, astfel încât părinții care nu au cu cine să-și lase micuții în perioada vacanței, să poată merge liniștiți la serviciu”.

Deși inițiativa este lăudabilă, patru grădinițe nu sunt suficiente pentru a satisface cererea mare pentru acest tip de serviciu. Primarul a anunțat și care sunt grădinițele ce vor fi deschise pe perioada verii:

În luna iulie 2024: Grădinița Albă ca Zăpada și Grădinița Înșir’te mărgărite. În luna august 2024: Grădinița Dumbrava Minunată și Grădinița Piticot.

Până în acest moment, nu au fost anunțate condițiile în care părinții își pot înscrie copiii la aceste unități.

Vezi si alte articole...