miercuri, februarie 21, 2024

Care sunt pașii pe care bucureștenii din Sectorul 5 trebuie să-i facă pentru a înlocui pubelele de gunoi deteriorate

Din OrasCare sunt pașii pe care bucureștenii din Sectorul 5 trebuie să-i facă pentru a înlocui pubelele de gunoi deteriorate

Locuitorii din Sectorul 5 au posibilitatea să-și schimbe pubelele de gunoi deteriorate din cauza manipulării. Salubrizare Sector 5 oferă explicații cu privire la pașii ce trebuie urmați. Cetățenii din Sectorul 5 care au pubelele de gunoi afectate pot efectua înlocuirea acestora prin diverse modalități, precum: apelând la numărul de telefon 031.9450, trimitând un email la adresa reclamatii@salubrizare5.ro sau vizitând Electromagnetica Business Park de pe Calea Rahovei nr. 266-268.

După înregistrarea sesizării, un reprezentant al societății Salubrizare Sector 5 va prelua informațiile și va identifica cu precizie problema. Ulterior, pubela va fi înlocuită. Salubrizare Sector 5 a comunicat prin intermediul platformei Facebook că în anul 2023 au fost înregistrate numeroase solicitări pentru înlocuirea pubelelor.

„Vă aducem la cunoștință ca în decursul anului 2023, a fost înregistrat un număr mare de sesizari cu privire la deteriorarea pubelelor iar Operatorul de Salubrizare a intervenit rezolvând cele semnalate. Vă mulțumim!”

Persoanele din Sectorul 6 au posibilitatea să scape gratuit de obiectele voluminoase de care nu mai au nevoie, aruncându-le în containerele special amplasate în 16 zone.

„Urmează să faceți #curățenie în casă și vreți să scăpați de anumite obiecte voluminoase? Le puteți aduce gratuit la punctele de colectare ce vor fi amplasate, pe parcursul acestei luni, în 16 locații din #Sectorul6”.

Primăria Sectorului 6 a anunțat pe platforma Facebook perioada și locațiile în care vor fi amplasate containerele destinate colectării gratuite a obiectelor voluminoase. Iată programul detaliat:

24 ianuarie: Calea Giulești (cap tramvai) și Podul Giulești;

25 ianuarie: Străzile Alexandru Ivasiuc și Mehadia, în apropierea parcului;

26 ianuarie: Piața Apusului și intersecția Ajustorului cu Uverturii;

27 ianuarie: Strada Fabricii (canton Urban) și Strada Oboga (în spatele autogării);

28 ianuarie: Lujerului (calea ferată) și intersecția Valea Oltului cu Bd. Timișoara;

29 ianuarie: Moinești (calea ferată) și intersecția Prelungirea Ghencea cu Valea Oltului;

30 ianuarie: Intersecția Bd. Ghencea cu Str. Brașov și intersecția Drumul Taberei cu Târgu Neamț (spre parc);

31 ianuarie: În spatele Complexului Favorit și intersecția Bd. Timișoara cu Romancierilor.

Se atrage atenția că, temporar, containerele pot lipsi de la locația anunțată pentru a fi golite, dacă este necesar. Din acest motiv, rezidenții din Sectorul 6 sunt îndemnați să contacteze în prealabil Urban SA pentru informații suplimentare la numerele de telefon disponibile: 021.413.9115 și 021.413.9117.

Colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase nu se desfășoară doar în cursul acestei luni, ci în ultimele 8 zile ale fiecărei luni, la adresele menționate anterior, respectând aceeași ordine.

Locuitorii din Sectorul 6 au posibilitatea să aducă gratuit următoarele categorii de deșeuri voluminoase:

Mobilier de grădină: scaune, mese, figurine, cuști pentru animale;

Mobilier din locuințe: dulapuri, mese, scaune, canapele, paturi, saltele, fotolii, tablouri, lustre;

Jucării de dimensiuni mari: tobogane, piscine hobby, biciclete, trotinete, tractorașe și mașinuțe de jucărie;

Elemente de stolărie (confecționate de tâmplar): tocuri, uși, ferestre;

Obiecte de dimensiuni mari pentru recreere, joacă sau întreținere corporală, cum ar fi leagăne, cărucioare pentru copii, balansoare, mese de masaj;

Obiecte textile: covoare, preșuri, carpete etc.

Aceste categorii de deșeuri pot fi aduse în cele 8 zile desemnate, la adresele corespunzătoare, pentru a beneficia de colectarea gratuită.

Vezi si alte articole...