marți, ianuarie 21, 2025

Care sunt recomandările transmise de Prefectura Capitalei bucureștenilor în zilele de foc

Din OrasCare sunt recomandările transmise de Prefectura Capitalei bucureștenilor în zilele de foc

În contextul codului roșu de caniculă, Prefectura Capitalei oferă o serie de recomandări bucureștenilor pentru a face față temperaturilor extreme și a proteja sănătatea, în special a persoanelor vulnerabile, precum copiii și vârstnicii.

Temperaturile foarte ridicate au dus la emiterea codului roșu de caniculă în București, avertizare extinsă de ANM și pentru zilele de luni și marți, 15 și 16 iulie, după ce inițial fusese valabilă doar pentru acest weekend. În acest context, Prefectura a transmis o listă de recomandări și măsuri de precauție în fața acestui val de căldură.

„Temperaturile vor atinge valori extreme, depăşind 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat”, a transmis Prefectura Capitalei.

Pentru a preveni disconfortul și posibile probleme de sănătate, în special în rândul copiilor și persoanelor vârstnice, Prefectura Capitalei recomandă următoarele:

Evitați expunerea prelungită la soare între orele 11:00 și 18:00.

Încercați să rămâneți în interior, în locuri răcoroase. Hidratați-vă adecvat, consumând cel puțin 2 litri de apă pe zi.

Evitați băuturile alcoolice, carbogazoase sau cu conținut ridicat de zahăr. Purtați haine lejere, de culoare deschisă, din materiale naturale și acoperiți-vă capul cu o pălărie sau șapcă.

Utilizați creme de protecție solară cu un factor de protecție ridicat pentru a preveni arsurile solare. Evitați activitățile fizice intense în aer liber în timpul caniculei.

Acordați o atenție specială copiilor, vârstnicilor și persoanelor cu probleme de sănătate, deoarece aceștia sunt cei mai vulnerabili la temperaturi ridicate.

Folosiți aparatele de aer condiționat responsabil, asigurându-vă că acestea funcționează corect și că aerul este filtrat și răcorit corespunzător.

Evitați deplasările inutile în orele de vârf ale căldurii. Dacă trebuie să ieșiți, faceți acest lucru dimineața devreme sau seara târziu, când temperaturile sunt mai scăzute.

Verificați starea de sănătate a vecinilor și a celor apropiați care sunt vulnerabili la temperaturi extreme.

Vezi si alte articole...