luni, iulie 22, 2024

Căsuțe pentru pisicile fără stăpân, amplasate printre blocuri, în Sectorul 6

Din OrasCăsuțe pentru pisicile fără stăpân, amplasate printre blocuri, în Sectorul 6

În Sectorul 6, sunt montate și amplasate printre blocuri căsuțe pentru pisicile fără stăpân. Acest proiect a fost inițiat de locuitorii Bucureștiului, votat de comunitatea din Sectorul 6 și este finanțat cu 200.000 de lei de administrația locală prin programul de bugetare participativă.

„Căsuțe pentru pisicile fără stăpân! Este un proiect propus de voi, votat tot de voi și finanțat de noi cu 200.000 de lei, prin programul „Bugetare participativă”, a transmis Primăria Sectorului 6, joi, 27 iunie 2024, într-o postare pe pagina de Facebook.

Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 (ADPDU) implementează proiectul. Echipele administrației locale construiesc zece căsuțe din lemn pentru pisici, care urmează să fie amplasate printre blocurile din Sectorul 6.

„Avem grijă de felinele care nu au parte de un cămin”, spune PS6.

Primarul Sectorului 6 a adoptat două pisici pe care le-a găsit pe stradă: Mira și motanul Jimmy, acesta din urmă devenind colegul său de birou la primărie începând cu data de 24 iunie. Primarul a declarat că în cazul în care Jimmy se pierde, îl va returna imediat familiei sale.

„Aceste suflete merită să fie salvate de noi, iar Jimmy, așa cum l-am botezat, este sociabil, afectuos. Dacă este pierdut, îl voi înapoia familiei”, a declarat Ciprian Ciucu.

Ciucu l-a găsit pe motan abandonat pe scara blocului într-o stare murdară și rănită, iar acesta căuta afecțiune. Primarul l-a dus la veterinar, unde a primit tratament și a fost deparazitat. Acum, Jimmy îi ține companie la birou și este prezent și la ședințe.

„Vă fac cunoștință cu Jimmy . L-am găsit ieri pe scara blocului, în timp ce plecam spre serviciu. Era jegărit, cu răni, cerșea atenție. L-am dus direct la veterinar. A fost deparazitat, e pe tratament și îmi ține companie la Primărie. De acum, împart cu el biroul, participă la ședințe🙂 PS Dacă are stăpân, îl voi înapoia. Dacă nu, asta va fi casa lui. Acasă o am pe Mira. O altă pisică adoptată de pe stradă”, a declarat Ciprian Ciucu, miercuri, 26 iunie, pe pagina de Facebook.

Vezi si alte articole...