miercuri, iulie 17, 2024

Cât o să coste abonamentul Netflix în 2024. Prin ce se deosebesc cele trei tipuri de abonament

EconomieCât o să coste abonamentul Netflix în 2024. Prin ce se deosebesc cele trei tipuri de abonament

Netflix rămâne una dintre cele mai populare platforme de streaming, cu un număr în continuă creștere de abonați de la un an la altul. Chiar dacă în ultimii ani au apărut pe piața din România și alte platforme de streaming populare, Netflix continuă să fie un lider în industrie. Prețul unui abonament Netflix în 2024 și opțiunile disponibile pentru cei care doresc să acceseze platforma variază în funcție de mai mulți factori.

Tipuri de abonament Netflix

Netflix rămâne una dintre preferatele platforme de streaming pentru români și nu numai. Acest serviciu, unde poți viziona filme, seriale și reality show-uri, este disponibil în peste 190 de țări din întreaga lume și oferă clienților atât conținut original, cât și filme și seriale consacrate.

Pentru a accesa platforma, utilizatorii trebuie să își facă un abonament lunar. În primii ani după intrarea pe piața din România, Netflix oferea o lună de abonament gratuită, dar această opțiune a fost eliminată ulterior. În prezent, sunt disponibile trei tipuri de abonamente pentru clienți: Minim, Standard și Premium.

Prețul acestor abonamente diferă în funcție de calitatea la care este redat conținutul, dar și de numărul de dispozitive pe care poți fi logat în același timp cu un cont.

Cât costă un abonament Netflix în 2024

Cel mai ieftin tip de abonament este, așadar, cel denumit Minim. Acesta costă aproximativ 25 lei pe lună.

Al doilea tip de abonament, Standard, costă aproximativ 50 lei pe lună și poți crea două conturi pe același abonament.

Abonamentul care îți oferă acces la mai multe device-uri și mai multe conturi este cel Premium, care costă aproximativ 60 de lei pe lună. De asemenea, în baza acestui abonament poți viziona conținutul de pe Netflix la calitatea cea mai înaltă.

Toate cele trei tipuri de abonament pot fi închise oricând, pentru că nu există o perioadă contractuală minimă.

Vezi și: Netflix creşte preţurile în Statele Unite şi pe alte pieţe

Cât costă dacă vrei să adaugi un utilizator nou

În trecut, abonații Netflix obișnuiau să împartă contul cu prietenii, în cadrul aceluiași abonament, cu condiția să nu folosească platforma simultan. Recent, serviciul de streaming a modificat această opțiune, nepermitând accesul persoanelor neabonate. Netflix a efectuat verificări ale conturilor pentru a confirma că două persoane care utilizează același abonament locuiesc la aceeași adresă.

Pentru a adăuga o nouă persoană la abonament, este necesar să plătești o taxă suplimentară de aproximativ 15 lei lunar. La abonamentul Minim, poți utiliza un singur dispozitiv, la cel Standard poți accesa platforma de pe două dispozitive simultan, iar la cel Premium ai posibilitatea de a fi conectat la patru dispozitive în același timp.

O altă diferență este legată de calitatea redării conținutului video. La cel mai ieftin tip de abonament poți viziona la calitate HD, la al doilea tip de abonament ai acces la calitate Full HD, iar cel mai scump dintre abonamente permite vizionarea la calitate Ultra HD.

Platforma Netflix poate fi accesată de pe orice tip de dispozitiv conectat la internet. Poți viziona conținutul preferat de pe televizor, de pe laptop, tabletă sau smartphone

Sursa: ego.ro

Vezi si alte articole...