miercuri, iulie 17, 2024

Cazurile COVID-19 au explodat în China. Noi restricții au fost anunțate, Europa e în alertă

MedicalCazurile COVID-19 au explodat în China. Noi restricții au fost anunțate, Europa e în alertă

Cazurile de COVID-19 au explodat în China, iar Comisia Europeană a luat în calcul noi restricții pentru a ține numărul infectărilor sub control. Testele COVID ar putea să devină obligatorii din nou.

Comisia Europeană a convocat o reuniune cu toate statele membre ale UE în ceea ce priveşte explozia de cazuri de Covid în China. Autoritățile ar putea aplica mai multe restricții dure în țările din Europa.

„În lumina situaţiei pandemiei din China”, executivul european va convoca joi dimineaţa o comisie care să reunească reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii din statele membre, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei, potrivit Agerpres.

Obiectivul este de a „discuta cu statele membre şi cu agenţiile europene (de sănătate) ale UE posibile măsuri pentru o abordare europeană coordonată”, a precizat ea.

În această lună, China a renunțat la politica „zero COVID”, dar asta a adus la un nou val de infectări. Autoritățile din Europa speră ca virusul să nu se răspândească, iar singura soluție este revenirea la restricții. Italia deja a impus teste obligatorii tuturor călătorilor din China, o măsură luată aplicată și în Japonia şi Statele Unite.

Noi restricții COVID-19

Înainte de Crăciun, SUA a luat în considerare noi restricţii de intrare pe teritoriul lor călătorilor din China. Autoritățile au declarat că „urmăresc datele ştiinţifice şi recomandările experţilor în sănătate publică, se consultă cu partenerii lor şi au în vedere să ia măsuri similare (…) pentru a proteja poporul american.”

Mai mult, pe principalul aeroport din nordul Italiei, Milano-Malpensa, pasagerii a două zboruri venite de la Beijing şi Shanghai au fost testaţi, iar majoritatea au ieșit pozitivi. Ministrul italian al sănătăţii, Orazio Schillaci, a anunţat impunerea de teste COVID-19 obligatorii pentru cei care vin din China. „Această măsură este esenţială pentru a asigura supravegherea şi detectarea posibilelor (noi) variante ale virusului astfel încât să protejăm populaţia Italiei”, a declarat el.

El nu a anunțat dacă persoanele care vin din China vor sta în carantină sau nu, dar nici alte restricții. Amintim că numărul infectărilor au crescut și în alte țări din Europa.

Vezi si alte articole...