sâmbătă, decembrie 9, 2023

CCR a decis că Legea „Austerităţii” este constituţională. Guvernul şi-a asumat răspunderea pe noile măsuri fiscale

EconomieCCR a decis că Legea „Austerităţii” este constituţională. Guvernul şi-a asumat răspunderea pe noile măsuri fiscale

Judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR) au respins, miercuri, esizarea USR şi a Forţei Dreptei pe legea privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, act normativ pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament.

Aşadar, măsurile asumate de Marcel Ciolacu vor intra în vigoare conform prevederilor acestei legi.

USR şi Forţa Dreptei au depus în 29 septembrie, la Curtea Constituţională, sesizarea care vizează legea privind unele măsuri fiscale pentru care premierul Marcel Ciolacu şi-a asumat răspunderea în Parlament. Documentul este semnat şi de către doi parlamentari liberali, Dan Vîlceanu şi Gheorghe Pecingină, care, ca urmare a acestui fapt, au fost excluşi din grupul parlamentar PNL de la Camera Deputaţilor.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la acel moment că este dreptul Opoziţiei să formuleze sesizări la Curtea Constituţională, ulterior anunţându-şi intenţia de a solicita Curţii devansarea termenului de dezbatere a sesizării, idee pe care ulterior a abndonat-o, argumentând că nu ar vrea să pună în niciun fel de presiune pe judecătorii de la CCR.

Vezi si alte articole...