sâmbătă, februarie 24, 2024

Ce dotări va avea noua școală din Sectorul 6, care va fi construită în locul școlii vechi

Din OrasCe dotări va avea noua școală din Sectorul 6, care va fi construită în locul școlii vechi

Cea mai veche școală din Sectorul 6 va fi demolată, iar în locul ei se va construi o școală mult mai mare și modernă. Cu toate acestea, proiectul ar putea dura mai mult timp, întrucât este necesară obținerea unei autorizații din partea Primăriei Capitalei.

Primăria Sectorului 6 a anunțat pe pagina sa de Facebook că Școala 168 din Giulești, având o vechime de 126 de ani, urmează să fie demolată. În prezent, în această instituție învață 350 de copii. După demolarea vechii clădiri, se va construi o școală nouă, cu capacitate dublă, săli luminoase, biblioteci, laboratoare, săli de mese și zone de relaxare cu terasă spre grădină.

La prima dezbatere publică a proiectului finanțat de Banca Mondială, prin intermediul Ministerului Educației, care a avut loc pe 30 ianuarie 2024, primarul Ciprian Ciucu a participat alături de elevi, cadre didactice și părinți.

„Arhitecții italieni, care au câștigat licitația, au prezentat viziunea, schițele și randările. Munca lor din utimele luni.
Și da, arată bine!”, a declarat PS6 în postarea de pe Facebook.

Ciprian Ciucu afirmă că numărul de clase va fi dublat, crescând de la 10 la 20, iar acestea vor fi dotate cu facilități moderne:

„Am insistat pe lângă Ministerul Educației și am reușit ca cele două corpuri să fie refăcute complet, la standarde moderne, adaptate cerințelor educației de azi, prin programul Școli Sigure!
Ambele, și cel din str. Alizeului și cel din Calea Giuleşti nr. 7, vor fi nou-nouțe și vor avea inclusiv laboratoare, bibliotecă, săli de mese. Cu tot cu laboratoare, numărul de clase se va dubla, de la 10 la 20 și vor fi echipate modern.
Primăria Sectorului 6 asistă Ministerul Educației, realizează o parte din lucrările incipiente și sprijină echipa de proiect”.

Totodată, Primăria Sectorului 6 a anunțat că urmează ca Ministerul Educației să organizeze licitația pentru lucrările de proiectare și execuție, proces care ar putea dura aproximativ șase luni. Ulterior, faza de proiectare este estimată să se întindă pe o perioadă de patru până la șase luni. Prin urmare, la începutul anului viitor, se preconizează mutarea copiilor din școală.

Cu toate acestea, proiectul s-ar putea confrunta cu posibile întârzieri, deoarece Școala 168 se află într-o zonă protejată, iar eliberarea autorizațiilor este sub responsabilitatea Primăriei Capitalei.

„Există, însă, o problemă! Școala 168 se află într-o zonă protejată, ceea ce înseamnă că autorizațiile vor fi emise de către Primăria Generală, nu de Primăria Sectorului 6. Astfel că întregul proiect ar putea fi întârziat”, a transmis PS6.

Vezi si alte articole...