miercuri, octombrie 4, 2023

Ce evenimente de Ziua Copilului au loc în București

Din OrasCe evenimente de Ziua Copilului au loc în București

Primăria Capitalei a anunțat mai multe evenimente dedicate Zilei Copilului în București. Pe 1 iunie, joi, copiii vor avea ocazia să participe la spectacole de teatru și circ, ateliere de magie și creație, sesiuni de lectură și multe jocuri distractive. Instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Municipiului București au pregătit o serie de activități speciale pentru cei mici în această zi.

Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București (CREART) se alătură inițiativei Senatului României de a organiza un eveniment cultural și recreativ pentru copii, denumit „Senatul Copiilor”. CREART va oferi mai multe ateliere interactive de reciclare creativă și meșteșug reinterpretat în două intervale orare:

  1. Semne de carte cusute | 11:00 – 12:00 / 15:00 – 16:00: Copiii vor avea ocazia să creeze semne de carte cusute manual, aducând astfel o notă personalizată lecturii lor. Este un atelier 100% românesc în care vor descoperi diferite tehnici de cusături.
  2. Păpuși din linguri de lemn | 12:00 – 13:00 / 16:00 – 17:00: Participanții vor putea confecționa și personaliza păpuși populare românești folosind linguri de lemn.
  3. Atelier de modelaj în lut | 12:00 – 13:00 / 16:00 – 17:00: Copiii vor avea ocazia să modeleze obiecte tradiționale din lut, cum ar fi căsuțe, vaze și cești.
  4. Atelier „Tablouri din materiale reciclabile” | 11:00 – 12:00 / 15:00 – 16:00: Această activitate creativă și prietenoasă cu mediul înconjurător îi va învăța pe cei mici cum să creeze opere de artă originale folosind materiale reciclate.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa intra AICI.


Muzeul Național al Literaturii Române a pregătit o serie de activități pentru copii, inclusiv ateliere susținute de specialiști în educație muzeală de la Asociația Da’DeCe, sub denumirea „Călătorie în lumea cuvintelor”. De asemenea, va fi organizată o expoziție de benzi desenate.

La casele memoriale ale Muzeului Național al Literaturii Române vor avea loc ateliere de educație muzeală, lecturi de povești, spectacole de umbre, microrecitaluri la pian și audiții muzicale. Un eveniment special numit „Întâlniri de basm la MMB. Atelierul Cornute Cosmonaute” va avea loc la Casa Filipescu-Cesianu.

Strada Bârcă va fi transformată în zonă pietonală pentru evenimentul „Străzi Deschise – Promenadă Urbană”, care va dura patru zile. Aici vor avea loc diverse activități, inclusiv ateliere creative pentru copii, activități sportive, spectacole de acrobație, teatru de păpuși și Târgul de adopție ASPA, unde vor fi disponibili pentru adopție 10 căței.

De asemenea, PROEDUS invită copiii din București la Muzeul Copiilor, unde vor avea parte de multe surprize de Ziua Copilului. Vor putea descoperi expoziția interactivă și educativă intitulată „MistErele Terrei – Micul Explorator”, unde dinozaurii și creaturile preistorice prind viață. Pentru cei mai curajoși exploratori, a fost pregătit și un escape room intitulat „20 de indicii sub mări”. Programul pentru 1-2 iunie este între orele 13:00 și 21:00, iar pentru 3-4 iunie între orele 10:00 și 21:00. Grădina Zoologică va fi deschisă în intervalul orar 09:00-19:00 în ziua de 1 iunie, iar intrarea va fi gratuită pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani.

La Opera Comică pentru Copii, micuții sunt invitați să participe la diverse spectacole, cum ar fi „Universul Magiei”, „Cei Trei Purceluși”, „Castelul Vrăjitoarei”, „Muck Cel Mic”, „Regele Leu” și „School of Rock”. Parlamentul României – Camera Deputaților, cu sprijinul Primăriei Capitalei prin CREART, organizează evenimentul „Porți Deschise la Camera Deputaților” pe 1 iunie 2023, între orele 10:00 și 17:00. Vor fi asigurate momente de divertisment pentru copii, inclusiv animatori pe picioroange și un artist care va realiza baloane uriașe de săpun. De asemenea, va fi amenajată o zonă cu food truck-uri unde copiii se vor putea bucura de produse dulci.

Pentru mai multe detalii, puteți intra AICI. Municipalitatea transmite că programul spectacolelor poate fi găsit AICI, iar cel al expozițiilor și evenimentelor AICI.

Vezi si alte articole...