marți, iunie 18, 2024

Ce ne aduce a doua parte a lunii noiembrie. Prognoza meteo pe regiuni

ActualitateCe ne aduce a doua parte a lunii noiembrie. Prognoza meteo pe regiuni

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Dacă până acum am avut parte de valori termice peste normalul perioadei în care ne aflăm, în următoarele două săptămâni temperaturile vor intra pe un trend descendent.

Prognoza meteo pentru intervalul 13-26 noiembre. În privința regimului pluviometric, meteorologii anunță ploi pentru intervalul prognozat în majoritatea regiunilor din țară.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

În Banat, pentru săptămâna în curs, prognoza meteo se evidențiază prin valori termice care vor oscila între 12-17 grade Celsius. După care, în zilele de 18 respectiv 19 noiembrie temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 8-9 grade. Ulterior, vor crește până la 14 grade, ca mai apoi din 21 noiembrie, valorile diurne să scadă din nou până la 6-7-8 grade Celsius.

Cât despre prognoza meteo nocturnă, în prima parte a intervalului analizat vom avea parte de variații considerabile. Astfel, mercurul din termometre, în intervalul 13-20 noiembrie va indica între 0 și 8 grade Celsius. Totodată, se vor semnala ploi pe toată durata intervalului prognozat.

În Crișana, în prima parte a zilei, temperaturile medii vor crește de la 8-9 grade la 14 grade Celsius până în 14 noiembrie, după care vor scădea din nou la 7 grade în ziua de 19 noiembrie.

Pentru a doua săptămână meteorologii au prognozat valori maxime cuprinse între 9 și 12 grade Celsius, după care vor scădea spre 5 grade. Temperaturile minime vor crește de la medii de zero grade Celsius, valabile în 13 noiembrie, spre 8 grade. La fel ca în Banat, se vor semnala averse în aproape toate zilele din perioada prognozată.

prognoza meteo
prognoza meteo

Vremea în Transilvania

În arcul intracarpatic, temperaturile diurne se vor situa în jurul a 13 grade Celsius și vor scădea până la 5 grade în 19 noiembrie. Mai apoi, în intervalul 19-20 noiembrie, mediile vor crește până spre 9-10 grade. Spre finalul celei de-a doua săptămâni, temperaturile se vor situa în jurul valorilor 4-7 grade Celsius. Și în Transilvania sunt șanse mari de averse în intervalul prognozat.

În Maramureș, valorile termice maxime vor crește de la 8 grade spre 13-14 grade în ziua de 14 noiembrie, ca mai apoi să scadă până la 6 grade în 19 noiembrie.

În a doua parte a intervalului, temperaturile din cursul zilei vor oscila semnificativ. Se vor încadra între 4 și 9 grade, în timp ce valorile minime vor crește de la 0 grade la 7-8 spre 15 noiembrie.

În a doua parte a intervalului, 16-22 noiembrie, media minimelor se va situa în jurul valorilor 0-5 grade. La sfârșitul perioadei prognozate, temperaturile vor scădea până spre -2 grade Celsius.

Prognoza meteo în Moldoova

Și în Moldova, prognoza meteo este caracaterizată de valori termice în scădere. Vom avea temperaturi de până la 15 grade în ziua de 14 noiembrie, după care spre finalul săptămânii, în 18-19 noiembrie valorile termice scad până spre 8 grade Celsius.

Temperaturile vor crește de la 2 grade, în primele două nopți ale intervalului până spre 7 grade în data de 15 noiembrie. În intervalul 16-26 noiembrie valorile minime se vor încadra între -2 respectiv 3 grade Celsius. Sunt șanse mari să plouă în zilele de 15-16 respectiv 18-19 noiembrie.

Pentru Dobrogea, meteorologii au anunțat valori de până la 18 grade în ziua de 14 noiembrie, ca mai apoi să scadă până la 8 grade spre final de săptămână. Minimele vor scădea în perioada 16-26 noiembrie până la 2 grade, în special în intervalul 20-24-25 și 25 noiembrie.

Vremea în Muntenia și Dobrogea

În Muntenia, regimul termic va fi caracterizat de valori ceva mai calde. În intervalul 13-19 noiembrie maximele vor oscila între 9-17 grade, după care în perioada 20-26 noiembrie vor scădea până la 8 grade.

Temperaturile minime vor oscila semnificativ. De la 1 grad până la 7-8 grade în nopțile de 15-16 noiembrie. Urmând ca cele mai mici valori să se înregistreze în nopțile de 24-25 și 26 noiembrie. Perioada în care termometrele vor indica între 0 și 5 grade Celsius.

Pentru Oltenia, meteorologii au anunțat temperaturi care vor crește de la 12 la 18 grade Celsius. După care, spre finalul săptămânii, valorile termice vor scădea până la 10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ceva mai mare în perioada 15-19 noiembrie respectiv 23-25 noiembrie, potrivit meteoromania.ro.

Vezi si alte articole...