duminică, februarie 25, 2024

Ce raportează serviciile secrete britanice despre România și misiunea sa la Marea Neagră

ActualitateCe raportează serviciile secrete britanice despre România și misiunea sa la Marea Neagră

Ce raportează serviciile secrete britanice despre România și misiunea sa la Marea Neagră. O actualizare de informații a serviciilor secrete britanice de la 22 ianuarie evidențiază importanța României pentru gestionarea războiului la Marea Neagră.

Ce raportează serviciile secrete britanice despre România și misiunea sa la Marea Neagră. Acestea evidențiază că porturile ucrainene au exportat mai multe produse agricole în decembrie 2023 decât oricând de la invazia Rusiei și datorită României.

Serviciile de informații din Marea Britanie au raportat că astfel de cifre au fost posibile prin redeschiderea principalelor porturi ale Ucrainei la Marea Neagră și crearea unui canal unilateral de export maritim.

Ce raportează serviciile secrete britanice despre România și misiunea sa la Marea Neagră

Acestea au depășit volumele lunare realizate în timpul implementării Inițiativei pentru cereale la Marea Neagră mediată de ONU și Turcia, care a fost supusă inspecțiilor rusești.

Ucraina a reușit acest lucru împiedicând în mare măsură flota rusă de la Marea Neagră să opereze în partea de vest a Mării Negre, unde este amenințată de rachete ucrainene și de nave de suprafață fără echipaj.

Încrederea pieței însă este susținută de o reducere a asigurărilor intermediate de Regatul Unit în cadrul pachetului de asigurări Unity Facility și de anunțul că Turcia, România și Bulgaria au format o coaliție pentru a curăța Marea Neagră de mine, potrivit pravda.com.ua.

Serviciile de informații din Marea Britanie au evidențiat importanța rutei de export din Marea Neagră atât pentru veniturile din export ale Ucrainei „și ca un simbol că ambele părți sunt dispuse să suspende atacurile asupra transportului civil, deschizând calea pentru reducerea riscului și comerțul mai mare pentru toți în Marea Neagră”.

Vezi si alte articole...