miercuri, aprilie 17, 2024

Ce stații STB vor fi spălate în această săptămână de Administrația Străzilor

Din OrasCe stații STB vor fi spălate în această săptămână de Administrația Străzilor

În săptămânile următoare, Primăria Capitalei va iniția operațiuni de curățare și igienizare a stațiilor STB din oraș. Astăzi, primarul general Nicușor Dan a dezvăluit care sunt refugiile ce vor fi curățate în această săptămână de către Administrația Străzilor. Stațiile de autobuz, unde locuitorii orașului așteaptă mijloacele de transport public în comun ale STB, sunt adesea afectate de murdărie, graffiti sau deșeuri. Pentru a îmbunătăți experiența călătorilor, Administrația Străzilor a demarat o campanie de curățare a acestora.

Anunțul a fost făcut pe data de 17 februarie 2024 de către viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

„A început igienizarea și curățarea adăposturilor STB din Capitală!
Administrația Străzilor a început seara trecută o amplă acțiune de curățare, igienizare și îndepărtare graffiti în stațiile STB din Capitală”.

Ieri, pe data de 21 februarie 2024, Nicușor Dan a comunicat cetățenilor care sunt stațiile în care Administrația Străzilor va interveni în această săptămână. Iată care sunt acestea: Piața Charles de Gaulle, Povernei, Piața Victoriei, Piața Romană, Perla, Ștefan cel Mare, Vasile Lascăr, Universitate, I.C. Brătianu, Regina Maria, Piața Dorobanților, Traian, Mircea Vodă, Piața Alba Iulia, Dristor, Palatul Parlamentului, Calea 13 Septembrie.

Primarul Capitalei a precizat că vor fi curățate atât refugiile, cât și mobilierul urban amplasat în acestea, cum ar fi băncile și coșurile de gunoi. De asemenea, echipele Administrației Străzilor vor interveni pentru îndepărtarea desenelor.

Această acțiune de curățare va fi continuată până când toate stațiile STB din București vor fi igienizate. Administrația Străzilor a transmis:

„Fiecare stație STB ar trebui să fie mai mult decât un simplu punct de așteptare. Prin această inițiativă, ne propunem să le transformăm în spații primitoare și pline de prospețime”.

În total, în Capitală există 2.280 de stații în care mijloacele de transport din flota STB opresc. Având în vedere stațiile menționate de Nicușor Dan astăzi și cele curățate în săptămâna anterioară (14 la număr), Primăria Municipiului București mai are de igienizat un total de 2.249 de refugii.

Vezi si alte articole...