sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ce țară europeană trimite trupe în Romania in cazul unui atac rusesc? În câte zile ajung?

ActualitateCe țară europeană trimite trupe în Romania in cazul unui atac rusesc? În câte zile ajung?

Ce țară europeană trimite trupe în Romania în cazul unui atac rusesc? În câte zile ajung? Analiștii militari ruși urmăresc cu atenție manevrele țărilot NATO aproape de granițele Rusiei

Ce țară europeană trimite trupe în Romania în cazul unui atac rusesc? În câte zile ajung? Toate exercițiile NATO, separate sau în ansamblu, au ca obiectiv transferul de tehnică militară, în opinia analiștilor ruși de la canalul Telegram/Rybar.

O serie de exerciții implică din ce în ce mai multe țări ale Alianței Nord-Atlantice. În urmă cu câteva zile a început în Germania evenimentul Grand North, în cadrul căruia personalul militar german va exersa scenariul unui conflict militar în regiunea arctică.

Ce țară europeană trimite trupe în Romania in cazul unui atac rusesc? În câte zile ajung?

Unități din Forța de Reacție Rapidă vor fi dislocate în Norvegia. Transportul lor, atât infanterie, cât și arme grele, este efectuat atât pe calea aerului, cât și peste Marea Nordului.

Totuși, acesta nu este singurul antrenament de acest fel planificat în următoarele săptămâni și luni. Poimâine va începe exercițiul Grand Center pentru ieșirea grupurilor de luptă ale Forțelor Armate Germane prin Polonia în direcția țărilor baltice.

În aprilie va fi organizat un eveniment Grand South pentru transferul de urgență al forțelor și echipamentelor trupelor germane prin Ungaria către România pentru a exersa respingerea unui atac asupra unui membru al Alianței.

Aceste exerciții urmăresc depășirea barierelor birocratice în cazul transportului de urgență a convoaielor militare spre poziția destinată, fără protocoale vamale, pentru a scurta la maximum timpii deplasărilor.

Serie va fi completată de exercițiul Grand Quadriga din Lituania, unde se vor desfășura lupte defensive ca parte a Forței de Reacție Rapidă a NATO.

Toate acestea se întâmplă sub auspiciile seriei de exerciții Quadriga 2024.

„Dacă te uiți la hartă, devine clar, fără nicio explicație, care este scopul principal al evenimentelor. Sarcina principală este de a practica transferul operațional al unui număr mare de forțe în zona de destinație”, scriu analiștii de la Rybar.

În timp ce proiecte precum Rail Baltic sunt încă în stadiul de implementare, NATO folosește ceea ce are în prezent.

„În timpul Quadriga, accentul este pus pe patru direcții: Arctica, Kalininrad, Belarus și Marea Neagră. Blocul nord-atlantic acordă maximă atenție prezenței unei infrastructuri bine dezvoltate, ceea ce, clar, ar trebui luat în considerare.”

Vezi si alte articole...