sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Cei mai mulți bani din bugetul Sectorului 6 pe 2024 vor merge către reabilitarea blocurilor, anunță Primăria

Din OrasCei mai mulți bani din bugetul Sectorului 6 pe 2024 vor merge către reabilitarea blocurilor, anunță Primăria

Primăria Sectorului 6 a anunțat că în acest an vor avea loc lucrări de reabilitare pentru mai multe blocuri, evidențiind că cea mai mare parte a investițiilor planificate va fi alocată pentru anvelopările blocurilor din Sectorul 6. Bugetul destinat anvelopării blocurilor este de 470 de milioane de lei.

Primarul Ciprian Ciucu a prezentat planul bugetar al Sectorului 6 pentru anul în curs, subliniind prioritățile financiare, în care se includ: 470 de milioane de lei pentru reabilitarea blocurilor; 391 de milioane de lei pentru Educație; 235 de milioane de lei pentru parcări și reabilitarea infrastructurii rutiere; 172 de milioane de lei pentru amenajarea de spații verzi, finalizarea fazelor următoare ale Parcului Liniei și planificarea viitorului parc Lacul Morii, precum și construirea de noi artere rutiere.

„În ceea ce privește anveloparea blocurilor, lucrările sunt extrem de scumpe, de aici și valoarea mare a investițiilor pe care trebuie să le facem. Pe lângă suma de 470 de milioane de lei, suntem pregătiți să mai accesăm și alte linii de finanțare, astfel că vom avelopa și mai mult”, a afirmat primarul Sectorului 6.

Bugetul de 470 de milioane de lei alocat în 2024 pentru reabilitarea blocurilor reprezintă o dublare față de propunerea de buget din anul precedent, când Primăria Sectorului 6 dispunea de 216 milioane de lei în acest scop.

Majoritatea fondurilor provin din bugetul local și subvenții de stat, în timp ce 104 milioane de lei sunt asigurate din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar 27 de milioane de lei dintr-un credit extern.

În prezent, se lucrează la reabilitarea a 50 de blocuri, iar unele dintre acestea sunt aproape finalizate. Primăria anunță că în curând vor începe lucrările și la alte câteva zeci de blocuri.

Vezi si alte articole...