miercuri, mai 31, 2023

Cele mai frecvente 4 întrebări despre laptele de măgăriță

Continut SposorizatCele mai frecvente 4 întrebări despre laptele de măgăriță

Pe piața românească, laptele de măgăriță încă este un produs relativ nou. Multe persoane îl privesc ca pe un aliment exclusivist, mai degrabă un tratament rar și prețios, decât o băutură pe care o poți servi la micul dejun, așa cum este de altfel laptele de vacă sau cel de capră.

Dar laptele de măgăriță, cu toate că oferă consumatorilor săi niște beneficii fabuloase, este mult mai puțin pretențios decât pare la prima vedere. 

Ca să-ți demonstrăm acest lucru, în continuare, ți-am pregătit o listă cu cele mai frecvente întrebări pe care oamenii și le pun despre laptele de măgăriță și am răspuns pe larg la ele pentru a te ajuta să te familiarizezi mai bine cu acest tip de lapte și, în mod ideal, pentru a te convinge să-l încerci.

#1 Cine poate consuma lapte de măgăriță?

Laptele de măgăriță poate fi consumat de persoane de toate vârstele, indiferent de starea lor de sănătate. El este o bună alternativă la laptele de vacă mai ales pentru persoanele cu intoleranță la proteinele din laptele de vacă, sau pentru cei care caută un tip de lapte cu mai mulți nutrienți.

Conform studiilor de specialitate, laptele de magarita poate fi consumat în siguranță chiar și de către sugari, în locul laptelui matern. De fapt, în Italia de exemplu, există și formule de lapte pentru sugari care au la bază nu lapte de vacă, ci lapte de măgăriță.

Astfel, cel puțin din acest punct de vedere, consumul laptelui de măgăriță nu impune nicio regulă, fiind astfel un aliment sigur pentru aproape oricine.

#2 Cum se poate consuma laptele de măgăriță?

Poți consuma lapte de măgăriță sub diferite forme. Există tablete de ciocolată care au în compoziția lor lapte de măgăriță și chiar și înghețată care are în rețetă acest ingredient. De asemenea, există și un tip de brânză numită Pule, de origine sârbă, care se remarcă printr-un gust profund, ușor sărat. Dintre toate tipurile de brânză aceasta se numără printre cele mai scumpe și este considerată o reală delicatesă. 

Dacă vrei să consumi lapte de măgăriță pentru beneficiile sale asupra organismului uman însă, poți apela pur și simplu la lapte crud, cumpărat de la ferme de măgărițe din țara noastră. Avem mai multe astfel de ferme, dintre care Ferma Măgărițelor este una dintre cele mai cunoscute, de unde poți lua lapte proaspăt și să-l bei ca atare.

#3 Când este cel mai bine să consumi lapte de măgăriță?

Poți consuma lapte de măgăriță în orice perioadă a anului. Chiar și atunci când este cald afară, poți consuma în siguranță lapte de măgăriță, bucurându-te din plin de toate beneficiile sale. 

Este important să comanzi laptele de magarita de la un producător în care poți avea completă încredere și care îți livrează acasă lapte proaspăt, de calitate, în condiții optime de igienă și temperatură. 

Știi că laptele de măgăriță contribuie la întărirea sistemului imunitar și de aceea poate ți se pare mai normal să-l consumi în perioadele reci ale anului, la început de primăvară și toamna. Dar dacă îl bei vara oate fi chiar și mai bine pentru că îi dai ocazia să-și facă efectul și să acționeze corespunzător asupra organismului tău, pregătindu-te cum se cuvine pentru provocările de la granița dintre anotimpuri.

#4 De câte tipuri este laptele de măgăriță?

S-ar putea ca această întrebare să ți se pară cel puțin neobișnuită. Când ne referim la tipurile de lapte de vacă, oaie sau capră de exemplu, ne gândim doar la concentrația de grăsime și atât, laptele în sine fiind mai mult sau mai puțin la fel, indiferent de brandul care îl comercializează. Dar când vine vorba de lapte de măgăriță, lucrurile sunt puțin mai complicate.

Așa cum am pomenit și în rândurile de mai sus, laptele de măgăriță să consumă în principal în cure, pentru întărirea imunității. De aceea, atunci când investești în lapte de măgăriță, este normal să te întrebi care este cel mai bun lapte pe care poți să-l cumperi din punct de vedere al beneficiilor oferite organismului tău. Iar răspunsul este cel vândut în perioada lunilor mai-iunie, atunci când măgărițele abia au dat naștere puișorilor lor.

Măgărițele sunt niște mamifere cunoscute pentru lunga lor perioadă de gestație, care durează în medie un an. De aceea, laptele de măgăriță colectat în perioada imediată după fătare, la maxim câteva săptămâni după acest eveniment, este un lapte foarte rar și prețios, cunoscut sub numele de lapte de măgăriță premium și considerat superior laptelui de măgăriță colectat în restul anului. De aceea, persoanele care doresc să investească în lapte de măgăriță în scop medicinal, pentru ele sau cei dragi, ar trebui să se orienteze către laptele de măgăriță premium.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro