luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

Cele mai potrivite cărți pentru școlari în vacanța de vară

MedicalCele mai potrivite cărți pentru școlari în vacanța de vară

Alegerea celor mai potrivite cărți pentru școlari în vacanța de vară poate fi o provocare, deoarece preferințele și interesele copiilor variază în funcție de vârstă și personalitate. Cu toate acestea, există o serie de titluri care se potrivesc perfect pentru a fi citite în timpul liber al elevilor, oferindu-le atât divertisment, cât și oportunități de învățare.

Iată câteva recomandări de cărți pentru diferite categorii de vârstă:

Pentru elevii de 7-9 ani:

Seria „Harry Potter” de J.K. Rowling: O aventură magică plină de vrăji, creaturi fantastice și prietenie, care îi va captiva pe copii cu imaginația bogată.

„Cronicile Narniei” de C.S. Lewis: O serie fantasy clasică ce explorează teme precum curajul, prietenia și sacrificiul, transportând cititorii într-o lume magică plină de personaje memorabile.

„Matilda” de Roald Dahl: O poveste amuzantă și captivantă despre o fetiță cu puteri magice care se confruntă cu o directoare malefică și își folosește abilitățile pentru a-i ajuta pe cei din jur.

„Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupéry: O poveste poetică și plină de sens despre un pilot care se prăbușește în deșert și întâlnește un mic prinț venit de pe o altă planetă.

„Jurnalul unui puști naiv” de Radu Tudoran: O poveste emoționantă despre copilăria la țară în perioada interbelică, văzută prin ochii unui băiat curios și sensibil.

Pentru elevii de 10-12 ani:

„Seria „Tărâmul Poveștilor” de Chris Colfer: O aventură captivantă care combină lumea reală cu cea a poveștilor, unde doi frați gemeni descoperă secrete de familie și o forță interioară pe care nu credeau că o au.

„Hoțul de cărți” de Markus Zusak: O poveste emoționantă despre o fetiță care fură cărți în Germania nazistă și găsește alinare în lectură în mijlocul ororilor războiului.

„Băiatul în pijama cu dungi” de John Boyne: O poveste tulburătoare despre prietenia dintre un băiat din lagărul de concentrare Auschwitz și fiul comandantului lagărului, văzută prin ochii unui copil inocent.

„Momo” de Michael Ende: O poveste fantastică despre o fetiță care luptă împotriva Hoților de Timp și salvează copiii de o lume gri și lipsită de imaginație.

„Amintiri din copilărie” de Ion Creangă: O serie de povestiri autobiografice pline de umor și nostalgie, care oferă o imagine a vieții la țară în secolul al XIX-lea.

Pentru elevii de 13-16 ani:

„Jocurile foamei” de Suzanne Collins: O trilogie distopică plină de acțiune și suspans, care descrie o lume în care adolescenții sunt forțați să lupte pe viață și pe moarte într-o competiție televizată.

Vezi si alte articole...