duminică, mai 26, 2024

Centura Metropolitană, legătura Clujului la autostradă și pasajul de pe Tăietura Turcului, unul din marile proiecte din 2023

ActualitateCentura Metropolitană, legătura Clujului la autostradă și pasajul de pe Tăietura Turcului, unul din marile proiecte din 2023

Anul 2023 este esențial pentru realizarea unor proiecte importante care vizează municipiul Cluj-Napoca, cum ar fi Centura Metropolitană, legătura Clujului la autostradă și pasajul de pe Tăietura Turcului.

Joi, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că în luna ianuarie ar putea fi demarată licitația pentru primul lot al Centurii Metropolitane.

La sfârșitul anului trecut, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a semnat acordul de parteneriat pentru implementarea Centurii Metropolitane. Acest proiect a necesitat patru ani de planificare până în cele mai mici detalii și va include o centură de 100 de kilometri, cu drumuri de legătură, noduri și 35 de kilometri de piste de biciclete, care se vor întinde de la Gilău până la Apahida, traversând Făgetul. Proiectul include, de asemenea, tuneluri, pasaje și 20 de noduri de legătură cu orașul, ceea ce îl face o lucrare de mare anvergură.

”Centura metropolitană merge mai departe și este un câștig major al nostru și obiectivul este acesta ca, în luna ianuarie, să scoatem deja un prim tronson la licitație, acesta care va lega Spitalul Regional de Urgență cu intrarea în Cluj, lărgirea de pe DN1 și pasajul suprateran deasupra la DN1 care să meargă până spre capătul Mănășturului, conectarea prin spatele Polusului cu a doua intrare la Spitalul Regional de Urgență. Deci, primul tronson îl trimitem cât mai repede la licitație”, a declarat edilul Clujului, la un post local de radio.

Ce se întâmplă cu legătura orașului Cluj la Autostrada Transilvania?

„De asemenea, în luna ianuarie vom demara procedura de licitație pentru ce înseamnă legarea Clujului la Autostrada Transilvania, în colaborare cu Ministerul Transporturilor. S-au adoptat ultimele documentații la sfârșit de an, va fi delegarea către Cluj pentru a putea face această delegare. Este acea conectare a Clujului care vine de la Turda, ieși la Tureni și intri pe partea care ține de la Vâlcele la Apahida. Nu mai vii până în Gilău ca să ajungi după în Cluj, sau nu mai treci prin Baciu și prin Cluj ca să ajungi la Bistrița sau Baia Mare”, a mai spus Boc.

Începe proiectarea pasajului de la Tăietura Turcului. Primarul Emil Boc a menționat că, în ultima zi a anului 2022, adică pe 31 decembrie, a fost semnat contractul pentru pasajul de la Tăietura Turcului.

„În partea a doua a anului acesta ar trebui să înceapă lucrările, întrucât proiectarea durează circa șase luni, după care, în funcție de condițiile meteo, ar trebui să înceapă lucrările la acest tronson, Cluj-Poieni. Fiind proiect din PNRR, acest trebuie să fie terminat în integralitate până în 2026. Aici ne așteptăm ca lucrările să evolueze foarte rapid, mai ales că avem deja contractul de execuție semnat”, a explicat primarul Clujului.

Vezi sursa originala: InformatiaCluj.ro

Vezi si alte articole...