sâmbătă, iunie 15, 2024

Chec cu fructe

MedicalChec cu fructe

Un chec cu fructe este un desert delicios și ușor de preparat, perfect pentru o gustare sau un mic dejun rapid. În plus, este o sursă bună de energie, datorită zahărului și făinii. Conține proteine ​​din ouă, care sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea organismului. Este o sursă de fibre din fructe, care ajută la digestie și la menținerea sănătății intestinale. Conține vitamine și minerale din fructe, care sunt esențiale pentru o bună funcționare a organismului. Este un desert delicios și ușor de preparat, perfect pentru o gustare sau un mic dejun rapid.

Ingrediente:

200 g făină

150 g zahăr

100 g unt

3 ouă

1 pliculeț de praf de copt

100 ml lapte

100 g fructe de pădure (proaspete sau congelate)

Mod de preparare:

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se amestecă făina cu zahărul și praful de copt. Se adaugă untul moale și se freacă cu mâinile până se obține un amestec nisipos. Se adaugă ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Se adaugă laptele și se amestecă până se obține un aluat omogen. Se adaugă fructele de pădure și se amestecă ușor. Se toarnă aluatul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Se coace checul timp de 30-35 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată. Se lasă checul să se răcească  bine înainte de a-l tăia și servi.

Sfaturi:

Puteți folosi orice tip de fructe doriți, proaspete sau congelate. Puteți adăuga în aluat și alte ingrediente, cum ar fi nuci, ciocolată sau stafide. Puteți decora checul cu glazură, fructe proaspete sau pudră de zahăr.

Checul cu fructe este un desert delicios și sănătos, perfect pentru a fi savurat de întreaga familie.

Vezi si alte articole...