sâmbătă, februarie 24, 2024

Chifteluțe din somon și quinoa

MedicalChifteluțe din somon și quinoa

Chifteluțele din somon și quinoa sunt o gustare delicioasă și sănătoasă, care poate fi savurată de toată lumea, inclusiv de copii. Somnul și quinoa sunt ambele ingrediente hrănitoare, oferind copiilor multiple beneficii pentru sănătate.

Somonul este o sursă excelentă de proteine, omega-3, vitamina D și seleniu. Proteinele sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea copiilor, omega-3 ajută la dezvoltarea creierului și a vederii, vitamina D este importantă pentru sănătatea oaselor și a dinților, iar seleniul ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.

Quinoa este o pseudocereală și o sursă excelentă de proteine, fibre, fier, magneziu și zinc. Proteinele sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea copiilor, fibrele ajută la digestie și la senzația de sațietate, fierul este important pentru transportul oxigenului în organism, magneziul ajută la funcționarea corectă a mușchilor și a nervilor, iar zincul este important pentru sistemul imunitar.

Iată câteva dintre beneficiile consumului de chifteluțe din somon și quinoa pentru copii:

Îmbunătățesc dezvoltarea creierului și a vederii: Omega-3 din somon ajută la dezvoltarea creierului și a vederii copiilor.

Ajută la creșterea și dezvoltarea oaselor și a dinților: Proteinele, calciul și vitamina D din somon și quinoa ajută la creșterea și dezvoltarea oaselor și a dinților copiilor.

Ajută la digestie și la senzația de sațietate: Fibrele din quinoa ajută la digestie și la senzația de sațietate.

Ajută la funcționarea corectă a mușchilor și a nervilor: Magneziul din quinoa ajută la funcționarea corectă a mușchilor și a nervilor.

Îmbunătățesc sistemul imunitar: Zincul din somon și quinoa ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar.

Iată, așadar, o rețetă simplă de chifteluțe din somon și quinoa, perfectă pentru copii:

Ingrediente:

200 g somon proaspăt sau congelat

100 g quinoa gătită

1 ceapă medie, tocată

1 cățel de usturoi, tocat

1 lingură de pătrunjel tocat

1/2 linguriță de sare

1/4 linguriță de piper negru

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol mare, amestecați somonul, quinoa, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, sarea și piperul. Formați din amestec chifteluțe de aproximativ 3-4 cm diametru. Așezați chiftelele într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Coaceți chiftelele timp de 20-25 de minute, sau până când sunt gata. Serviți chiftelele calde sau reci.

Această rețetă delicioasă și ușor de făcut este o sursă excelentă de nutrienți. Poftă bună!

Vezi si alte articole...