luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

China „deschide focul” asupra Taiwanului înconjurat cu 62 de avioane și 27 nave de război

ExterneChina „deschide focul” asupra Taiwanului înconjurat cu 62 de avioane și 27 nave de război

China deschide focul asupra Taiwanului înconjurat cu 62 de avioane și 27 nave de război. Comandamentul Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare (PLA) a efectuat lovituri simulate cu rachete, în exerciţii de luptă.

China deschide focul asupra Taiwanului, înconjurat cu 62 de avioane și 27 nave de război. Comandamentul Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare (PLA) a executat lovituri simulate cu rachete, în exerciţii de luptă împotriva Taiwanului.

De asemenea, a trimis mai multe grupe de luptători echipați cu muniție reală și bombardiere, către pozițiile de lovit din apropierea unui oraș de pe coasta de sud-est a națiunii insulare, a informat presa oficială de stat chineză.

China deschide focul asupra Taiwanului înconjurat cu 62 de avioane și 27 nave de război

„Sub acoperirea formațiunilor de luptă desfăşurate, mai multe bombardiere au ajuns deasupra lanțului insular și au stabilit mai multe poziții de atac, în largul coastei Taitung, cooperând cu formațiuni navale și rachete de țărm mobile”, au sursele oficiale chineze, via CCTV.

„Unitățile de pompieri etc. efectuează lovituri simulate, asupra țintelor importante”, a relatat sursa citată.

Exercițiul de pedeapsire, cum este numit acesta, planificat să aibă loc timp de două zile, numit Joint Sword-2024A (JS-24A), are ca obiect ca armata chineză să înconjoare provincia separatistă, cum numeşte Beijingul Taiwanul.

El a venit ca răspuns la învestirea lunii a președintelui Lai Ching Te, nou ales, susţinător al independenţei Taiwanului.

China

Ministerul Apărării al Chinei (MOD) a lansat pe Internet un nou videoclip, care arată aeronavele, navele și forțele de la sol în acțiune, în timpul exercițiului.

Diferența majoră dintre imaginile furnizate vineri a fost făcută de videoclipurile cu bombardiere H-6 chineze.

De asemenea, conținea imagini cu arme lansate și cu o zi mai devreme, inclusiv avioane de luptă J-16 Flanker, o rachetă balistică cu rază scurtă DF-15 și sisteme de artilerie cu rachete cu rază lungă de acţiune PHL-16.

Vezi si alte articole...