Expoziția dedicată ciocolatei, numită Chocolate Saga, începe vineri, 14 iunie, la Sala Palatului din București. În cadrul evenimentului, intitulat „Chocolate Saga”, vizitatorii vor avea ocazia să deguste diverse produse inedite precum ciocolată cu pătrunjel, bomboane cu cătină sau înghețată cu gust de magiun și pâine prăjită.
De asemenea, vineri după-amiază, va avea loc un atelier de body painting cu ciocolată, organizat de make-up artistul Ciprian Mitran, conform informațiilor oferite de ARCUB.
A treia ediție a expoziției Chocolate Saga adună 30 de producători de ciocolată din toată țara, precum și 5 producători internaționali din Polonia, Moldova și Bulgaria, alături de peste 30 de companii din domeniile conexe, conform Agerpres. Printre atracțiile anunțate de organizatori se numără: înghețata cu gust de magiun și pâine prăjită, bomboanele cu cătină, ciocolata cu pătrunjel, trufe cu urdă, praline pe bază de sfeclă, înghețata cu gust de colivă.
Cofetăriile Dulcelle, câștigătoare ale premiului pentru cea mai bună pralină în 2019, vor prezenta o inovație majoră în domeniul cofetăriei: pralina care scade glicemia. În cadrul evenimentului, dr. Ioana Mușetescu va efectua teste live de glicemie, înainte și după consumul acesteia.
Carmela Dragomir de la cofetăriile Delice a explicat ce conține:
„Am creat de curând, împreună cu Gabriela Berechet, doctor în gastrotehnică, o pralină absolut senzațională, care ar trebui să scadă glicemia. Ea conţine magiun de Topoloveni, cu cicoare și ovăz dar și inulină, un ingredient natural din cicoare despre care se știe că scade glicemia”.